keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Nuudeleita ja kanaa maapähkinäkastikkeessa

Alun perin tarkoituksenani oli tehdä japanilaisia soba-nuudeleita, joita tarjotaan joko kylmänä kastikkeen kanssa tai lämmitettynä kuumassa liemessä keittona. Pettymykseksi en löytänyt sobaa tällä kertaa lähimarketista, joten valmistin suurin piirtein samalla tyylllä tavallisia munanuudeleita. Voit tehdä tällä reseptillä myös soba-nuudeleita, joita tarjoillaan kylmänä kastikkeen kanssa. Siinä tapauksessa et vain lämmitä kastiketta lainkaan, vaan sekoitat nuudelit kylmän kastikkeen, broilerin ja salottisipulien kanssa. Ostin ajan säästämiseksi valmiiksi grillatun broilerin kaupan lihatiskiltä, mutta voit toki halutessasi grillata broilerin myös itse tai paistaa vaikkapa broilerin rintafileetä. Älä unohda myöskään seesaminsiemeniä tai pähkinöitä, jotka tuovat mukavasti pureskeltavaa ja proteiinia ruokaan. Pähkinöiden suhteen ei tarvitse olla kovin ronkeli, sillä periaatteessa mikä tahansa suolaton pähkinä käy hyvin.

Ainekset:
  • 6 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 1 rkl maapähkinävoita
  • 4 rkl riisiviinietikkaa
  • 2 rkl vettä
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 1 grillatun broilerin lihat revittynä
  • 5 salottisipulia viipaloituna
  • 1/2 dl paahdettuja seesaminsiemeniä
  • 1/2 dl hienonnettuja pähkinöitä
  • 1/2 dl korianterinlehtiä
Lisäksi:
  • 200 g munanuudeleita
Valmistusohje:
  1. Sekoita soijakastike, seesamiöljy, maapähkinävoi, riisiviinietikka, vesi, inkivääri ja valkosipuli reippaasti isossa kulhossa.
  2. Valmista nuudelit ohjeen mukaan. Huuhtele ja kuivaa.
  3. Kiehauta kastike, broileri ja salottisipulit nopeasti wokkipannussa ja lisää lopuksi sekaan valutetut nuudelit. Sekoita hyvin.
  4. Kokoa annokset lautaselle ja viimeistele seesaminsiemenillä, pähkinöillä ja korianterinlehdillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...