Ainekset:
- neutraalia öljyä paistamiseen
- 1 cm palanen tuoretta inkivääriä raastettuna
- 5 kaffirlimetin lehteä
- 5 rkl kalakastiketta
- 2 rkl ruokosokeria
- 180 g (isoja) katkarapuja
- 2 sipulia kuorittuna ja isohkoiksi viipaleiksi pilkottuna
- 1 punainen chili hienonnettuna
- 3 valkosipulinkynttä kuorittuna ja hienonnettuna
- 450 g parsaa halkaistuna pitkittäin noin 5 cm palasiksi (leikkaa kova kantaosa pois)
- korianterinlehtiä
- höyrytettyä thairiisiä
- Sekoita keskenään inkivääri, kaffirlimetin lehdet, kalakastike ja sokeri. Laita sivuun odottamaan.
- Paista katkarapuja kovalla lämmöllä öljyssä wokkikattilassa parin minuutin ajan. Nosta katkaravut pannulta pois odottamaan.
- Lisää pannulle sipulit ja chili. Paista pari minuuttia eli kunnes sipuli on pehmentynyt.
- Lisää pannulle sivuun nostetut katkaravut ja parsa ja wokkaa minuutin verran.
- Kaada sekaan kastike ja wokkaa kunnes kastike on muuttunut hieman tahmeaksi.
- Viimeistele korianterinlehdillä ja tarjoa välittömästi riisin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti