Ainekset:
- oliiviöljyä paistamiseen
- 2 sipulia
- 1 punainen paprika
- 1 solovalkosipuli
- 1 munakoiso
- 1 kesäkurpitsa
- 400 g kuorittuja tomaatteja purkissa
- 4 kananmunaa
- juustokuminaa
- chilirouhetta
- tulista paprikajauhetta
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje:
- Kuori ja pilko sipulit isoiksi paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Leikkaa niin ikään paprika, munakoiso ja kesäkurpitsa noin parin sentin paloiksi. Poista samalla paprikasta siemenet.
- Kuumenna öljy isossa paistokasarissa tai -pannussa keskilämmöllä. Lisää pannulle sipuli ja paprika ja kuullota kannen alla kunnes ne ovat saaneet hieman väriä.
- Lisää sekaan valkosipuli, kumina ja chili. Sekoita ja paista nopeasti. Lisää sitten munakoiso ja anna taas hautua kannen alla muutaman minuutin ajan. Tämän jälkeen lisää kesäkurpitsa. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna hautua kannen alla muutaman minuutin ajan.
- Lisää lopuksi sekaan tomaatit kastikkeineen sekä noin 1,5 dl vettä. Sekoita ja jätä hautumaan kunnes kaikki vihannekset ovat mureita ja tomaattikastike on hieman sakeutunut.
- Riko lopuksi piston päälle kananmunat ja ripottele päälle paprikajauhetta. Anna hautua kannen alla kunnes kananmunat ovat haluamassasi muodossa. Tarjoa tuoreen patongin tai muun rapean leivän kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti