keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Tulinen pisto

Pisto on tyypillinen espanjalainen pataruoka, jota on helppo valmistaa myös kylmenevässä Suomessa. Pisto valmistetaan tyypillisesti tomaatista, sipulista, munakoisosta, kesäkurpitsasta ja paprikasta. Käytännössä se on hyvin samankaltainen ranskalaisen ratatouillen kanssa. Piston kaveriksi paistetaan tavallisesti kananmuna, mutta tässä versiossa kananmuna lisätään muhennoksen sekaan. Normaalisti pisto koostuu pelkästään kasviksista, mutta lisäsin tällä kertaa sekaan myös mausteista chorizoa. Makkaran voi jättää hyvin pois, jolloin ruoka sopii myös kasvissyöjille ja vastaa enemmän autenttista versiota. Maustamiseen kannattaa käyttää espanjalaista paprikajauhetta (pimentón), jos saatte tätä jostain käsiinne, mutta myös tavallinen paprikajauhe sopii hyvin tähän ruokaan.

Ainekset:
  • oliiviöljyä paistamiseen
  • 2 sipulia
  • 1 punainen paprika
  • 1 solovalkosipuli
  • 1 munakoiso
  • 1 kesäkurpitsa
  • 400 g kuorittuja tomaatteja purkissa
  • 4 kananmunaa
  • juustokuminaa
  • chilirouhetta
  • tulista paprikajauhetta
  • suolaa
  • mustapippuria
Valmistusohje:
  1. Kuori ja pilko sipulit isoiksi paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Leikkaa niin ikään paprika, munakoiso ja kesäkurpitsa noin parin sentin paloiksi. Poista samalla paprikasta siemenet.
  2. Kuumenna öljy isossa paistokasarissa tai -pannussa keskilämmöllä. Lisää pannulle sipuli ja paprika ja kuullota kannen alla kunnes ne ovat saaneet hieman väriä.
  3. Lisää sekaan valkosipuli, kumina ja chili. Sekoita ja paista nopeasti. Lisää sitten munakoiso ja anna taas hautua kannen alla muutaman minuutin ajan. Tämän jälkeen lisää kesäkurpitsa. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna hautua kannen alla muutaman minuutin ajan.
  4. Lisää lopuksi sekaan tomaatit kastikkeineen sekä noin 1,5 dl vettä. Sekoita ja jätä hautumaan kunnes kaikki vihannekset ovat mureita ja tomaattikastike on hieman sakeutunut.
  5. Riko lopuksi piston päälle kananmunat ja ripottele päälle paprikajauhetta. Anna hautua kannen alla kunnes kananmunat ovat haluamassasi muodossa. Tarjoa tuoreen patongin tai muun rapean leivän kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...