lauantai 6. lokakuuta 2012

Välimerellinen uunilohi ja lämmin feta-tomaattisalaatti

Uunilohi taitaa olla eräs suomalaisten kotikokkien ikisuosikeista. Voit halutessasi varioida annosta esimerkiksi tällä välimerellisellä reseptillä, jossa lohi saa lisäpotkua mm. herkullisestä basilikasta, aurinkokuivatuista tomaateista ja kapriksesta. Helposti valmistuvan pääruoan kaverina maistuu vielä yksinkertaisempi feta-tomaattisalaatti, joka valmistuu samaan aikaan uunilohen kanssa. Voit käyttää kapristen sijasta myös esimerkiksi kalamataoliiveja. Tämän herkullisen aterian valmisteluun menee aikaa maksimissaan vartin verran, joten ainakaan ajanpuutteen vuoksi ruoka ei voi jäädä tekemättä.


Ainekset:
Uunilohi:
  • iso pala lohifileetä
  • aurinkokuivattuja tomaatteja
  • tuoreita basilikanlehtiä
  • kaprista
  • valkosipulia (mielellään solovalkosipulia, myös normaalit valkosipulinkynnet käyvät)
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
Feta-tomaattisalaatti:
  • keltaisia ja punaisia kirsikkatomaatteja
  • fetajuustoa
  • tuoreita basilikanlehtiä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl vadelmaviinietikkaa
  • 1 tl dijoninsinappia
  • 1/3 tl tomusokeria
  • suolaa
  • mustapippuria
Valmistusohje:
  1. Esilämmitä uuni 225-asteiseksi.
  2. Valmista ensin uunilohi. Aseta lohi leikkuulaidalle ja paloittele halutessasi sopiviksi annospaloiksi. Tee loheen reikiä esim. terävällä veitsellä.
  3. Leikkaa isommat aurinkokuivatut tomaatit kahteen osaan. Kuori ja viipaloi valkosipulit pienehköiksi paloiksi.
  4. Täytä reiät tomaatilla, basilikanlehdillä, kapriksella ja valkosipulin paloilla. Voit halutessasi pyöräyttää muut ainekset aurinkokuivatun sisälle tai käyttää vapaavalintaista tekniikkaa. Tärkeintä on se, että ainekset olisivat enemmän tai vähemmän lohen sisällä.
  5. Mausta lohifilee mustapippurilla ja kevyesti suolalla.
  6. Öljyä sopivankokoinen uunivuoka (tai pelti) ja aseta lohi vuokaan. Pirskottele oliiviöljyä lohen päälle.
  7. Huuhtele ja kuivaa tomaatit, kuutio fetajuusto ja aseta ne toiseen uunivuokaan. Sekoita oliiviöljy, vadelmaviinietikka, dijoninsinappi ja tomusokeri sekaisin pienessä astiassa. Kaada valmis vinaigrette uunivuokaan ja sekoita huolellisesti. Mausta salaatti lopuksi suolalla ja pippurilla.
  8. Laita molemmat ruoat uuniin noin 10-15 minuutiksi. Lohi täytyy paistaa kypsäksi ja feta-tomaattisalaatti siten että ainekset ovat kuumentuneet ja hieman sulaneet mutta säilyttäneet silti muotonsa. Salaatti valmistuu hieman lohta nopeammin. Nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...