Ainekset:
Uunilohi:
- iso pala lohifileetä
- aurinkokuivattuja tomaatteja
- tuoreita basilikanlehtiä
- kaprista
- valkosipulia (mielellään solovalkosipulia, myös normaalit valkosipulinkynnet käyvät)
- oliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria
- keltaisia ja punaisia kirsikkatomaatteja
- fetajuustoa
- tuoreita basilikanlehtiä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl vadelmaviinietikkaa
- 1 tl dijoninsinappia
- 1/3 tl tomusokeria
- suolaa
- mustapippuria
- Esilämmitä uuni 225-asteiseksi.
- Valmista ensin uunilohi. Aseta lohi leikkuulaidalle ja paloittele halutessasi sopiviksi annospaloiksi. Tee loheen reikiä esim. terävällä veitsellä.
- Leikkaa isommat aurinkokuivatut tomaatit kahteen osaan. Kuori ja viipaloi valkosipulit pienehköiksi paloiksi.
- Täytä reiät tomaatilla, basilikanlehdillä, kapriksella ja valkosipulin paloilla. Voit halutessasi pyöräyttää muut ainekset aurinkokuivatun sisälle tai käyttää vapaavalintaista tekniikkaa. Tärkeintä on se, että ainekset olisivat enemmän tai vähemmän lohen sisällä.
- Mausta lohifilee mustapippurilla ja kevyesti suolalla.
- Öljyä sopivankokoinen uunivuoka (tai pelti) ja aseta lohi vuokaan. Pirskottele oliiviöljyä lohen päälle.
- Huuhtele ja kuivaa tomaatit, kuutio fetajuusto ja aseta ne toiseen uunivuokaan. Sekoita oliiviöljy, vadelmaviinietikka, dijoninsinappi ja tomusokeri sekaisin pienessä astiassa. Kaada valmis vinaigrette uunivuokaan ja sekoita huolellisesti. Mausta salaatti lopuksi suolalla ja pippurilla.
- Laita molemmat ruoat uuniin noin 10-15 minuutiksi. Lohi täytyy paistaa kypsäksi ja feta-tomaattisalaatti siten että ainekset ovat kuumentuneet ja hieman sulaneet mutta säilyttäneet silti muotonsa. Salaatti valmistuu hieman lohta nopeammin. Nauti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti