Ainekset:
- 8 vihreää parsaa
- 180 g tuoreita herkkusieniä
- 3 kevätsipulia
- 1/2 sitruunan mehu
- 2 1/2 dl kermaa
- 50 g voita
- suolaa
- mustapippuria
Lisäksi:
- 300 g trofie liguri -pastaa
- tuoretta persiljaa
- (raastettua parmesaania)
Valmistusohje:
- Leikkaa parsoista nuput irti ja laita ne syrjään. Leikkaa lisäksi parsoista pois puumainen tyviosa. Ryöppää parsat reilusti suolatussa vedessä noin 4 minuutin ajan. Valuta siivilän läpi siten että keitinvesi jää talteen. Leikkaa parsat pienemmiksi paloiksi.
- Keitä pasta ohjeen mukaan parsan keitinvedessä. Lisää sekaan vielä parsannuput noin 2 minuuttia ennen pastan valmistumista.
- Viipaloi herkkusienet ja kevätsipulit varsineen. Kuullota parsaa, herkkusieniä ja kevätsipuleita paistinpannulla voissa noin viitisen minuuttia. Purista sekaan sitruunan mehu.
- Lisää pannulle kerma ja mausta suolalla ja pippurilla. Kiehauta noin viiden minuutin ajan.
- Valuta pasta ja poimi parsannuput erilleen.
- Sekoita pasta ja kastike huolellisesti keskenään. Tarjoile ja viimeistele annos parsannupuilla ja silputulla persiljalla. Voit halutessasi lisätä myös päälle raastettua parmesaania.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti