keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Herkkusieni-parsapasta

Parsakauden alkuun on vielä pitkä tovi, mutta sorruin silti tämän herkun pariin hieman etuajassa. Jääkaapin antimista syntyi yksinkertainen herkkusieni-parsapasta, jossa ei käytetty juurikaan muita lisäkkeitä tai makuja. Parsan maku on nimittäin sen verran herkullinen, että sitä ei kannata pilata turhilla lisukkeilla. Kaiken lisäksi parsa on eräs ravinnepitoisimmista kasviksista. (Parsa)kevättä odotellessa!


Ainekset:
  • 8 vihreää parsaa
  • 180 g tuoreita herkkusieniä
  • 3 kevätsipulia
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 2 1/2 dl kermaa
  • 50 g voita
  • suolaa
  • mustapippuria
Lisäksi:
  • 300 g trofie liguri -pastaa
  • tuoretta persiljaa
  • (raastettua parmesaania)
Valmistusohje:
  1. Leikkaa parsoista nuput irti ja laita ne syrjään. Leikkaa lisäksi parsoista pois puumainen tyviosa. Ryöppää parsat reilusti suolatussa vedessä noin 4 minuutin ajan. Valuta siivilän läpi siten että keitinvesi jää talteen. Leikkaa parsat pienemmiksi paloiksi.
  2. Keitä pasta ohjeen mukaan parsan keitinvedessä. Lisää sekaan vielä parsannuput noin 2 minuuttia ennen pastan valmistumista.
  3. Viipaloi herkkusienet ja kevätsipulit varsineen. Kuullota parsaa, herkkusieniä ja kevätsipuleita paistinpannulla voissa noin viitisen minuuttia. Purista sekaan sitruunan mehu.
  4. Lisää pannulle kerma ja mausta suolalla ja pippurilla. Kiehauta noin viiden minuutin ajan.
  5. Valuta pasta ja poimi parsannuput erilleen.
  6. Sekoita pasta ja kastike huolellisesti keskenään. Tarjoile ja viimeistele annos parsannupuilla ja silputulla persiljalla. Voit halutessasi lisätä myös päälle raastettua parmesaania.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...