tiistai 22. marraskuuta 2011

Juustosalaatti päärynä-vinaigrettekastikkeella

Tämä raikas juustosalaatti on tehty RuokaPirkka-lehden pohjalta hieman soveltaen. Itseäni kiinnosti päärynän yhdistäminen sitruunaiseen ja kirpeään salaatinkastikkeeseen. Lopputulos oli oikein onnistunut ja tasapainoinen. Salaatti sopii hyvin kevyeksi iltapalaksi tai lounaaksi.



Ainekset:
  • 150 g Provencen salaattisekoitusta (eli friseesalaatti, punasikuri ja vuonankaali)
  • 1/2 kurkku
  • 3 tomaattia
  • 1/2 päärynä
  • 150 g emmentaljuustoa
  • kourallinen saksanpähkinöitä
Kastike:
  • 1/2 päärynä
  • 1 salottisipuli
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl sitruunanmehua
  • mustapippuria
  • suolaa
  • tuoretta basilikaa
Valmistusohje:
  1. Valmista ensin kastike. Kuori ja hienonna puolikas päärynä pieneksi kuutoiksi. Tee sama myös salottisipulille. Hienonna basilika. Sekoita kaikki ainekset keskenään mukaan lukien oliiviöljy ja sitruunasta puserrettu mehu ja mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Huuhtele ja aseta salaattiseos pediksi salaattikulhon pohjalle ja kaada päälle puolet kastikkeesta. Pilko kurkku, tomaatit, päärynän puolikas ja juusto pienemmiksi paloiksi. Levitä ainekset salaattipedin päälle. Ripottele päälle vielä murskattuja saksanpähkinöitä ja kaada lopuksi salaatin päälle loppu kastike.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...