perjantai 18. marraskuuta 2011

Spaghetti alla bolognese

Torstaina ilmestyneen ruoka-aiheisen HS-Teeman mukaan paistettu kala on noussut suomalaisten suosituimmaksi ruoaksi ohi pitkään listaa hallinneen jauhelihakastikkeen. Tästä jutusta sainkin kipinän tehdä pitkästä aikaa jauhelihakastiketta eli omaa versiota spaghetti bolognesesta. Kastiketta kannattaa kypsytellä rauhassa, vähintään tunnin mutta mieluummin enemmän, sillä sen huomaa lopputuloksesta. Ruoka maistui oikein hyvin myös perheen taaperoikäiselle.

Ainekset:
  • 400 g luomunaudan jauhelihaa
  • oliiviöljyä
  • 1 sipuli
  • 1/2 solovalkosipuli
  • 1 porkkana
  • 500 g tomaattimurskaa
  • 100 g paseerattua tomaattia
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 5 dl lihalientä
  • 1/2 dl punaviinietikkaa
  • mustapippuria
  • sokeria
Lisäksi:
  • spagettia
  • tuoretta basilikaa
  • parmesaania
Valmistusohje:
  1. Kuori ja raasta porkkana. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Pilko tomaatit neljään osaan.
  2. Paista porkkanaraastetta hetki oliiviöljyssä paistinpannulla ja lisää sitten pannulle sipulit. Kuullota nopeasti ja paista sitten liha pienemmissä erissä kypsäksi.
  3. Lisää pannulle paseerattu tomaatti, tomaattipyree ja viipaloidut tomaatit sekä lihaliemi. Mausta sokerilla ja pippurilla. Lisää vielä pannulle reilu loraus punaviinietikkaa.
  4. Anna kiehua hiljalleen 1-2 tuntia.
  5. Keitä spagetti ohjeen mukaan.
  6. Kokoa annokset lautaselle siten, että spagetista tehdään peti lautasen pohjalle ja sen päälle laitetaan kastike. Viimeistele annos silputulla basilikalla ja raastetulla parmesaanilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...