sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Hedelmäinen broileri-pestosalaatti

Tämä hedelmäinen broileri-pestosalaatti on raikas yhdistelmä itsetehdyn peston voimakasta ja herkullista makua sekä sitä tasapainottavaa hedelmäisyyttä ja värikkäitä salaatteja. Persikan sijasta voi hyvin käyttää jotakin muutakin hedelmää kuten melonia. Broileri kannattaa grillata jos vain suinkin on mahdollista, mutta tulee siitä kyllä ihan hyvää myös uunissa/pannulla paistettuna.


Ainekset:
  • 500 g broilerin rintafileetä
  • suolaa
  • pippuria
  • 200 g pennepastaa
  • 1 purkki persikkaa
  • 200 g erivärisiä kirsikka/luumutomaatteja (keltainen, oranssi, punainen)
  • 1 kerä lollo rosso -salaattia
  • kourallinen pinjansiemeniä
Pesto:
  • 1 ruukku basilikaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 50 g parmesaania
  • 1/2 dl oliiviöljyä
Valmistusohje:
  1. Valmista ensin pesto. Hienonna basilika ja valkosipulit yleiskoneessa ja lisää sekaan vielä raastettu parmesaani. Kaada oliiviöljy nauhana sekaan samalla vatkaten. Laita pesto odottamaan jääkaappiin.
  2. Leikkaa broilerin rintafileet pitkittäin ja mausta suolalla sekä pippurilla. Paista uunissa joko grillivastuksella tai normaalivastuksella kunnes broilerit ovat kypsiä.
  3. Huuhtele salaatti ja repäise kahteen osaan. Huuhtele tomaatit ja leikkaa ne kahteen osaan. Leikkaa persikat pienemmiksi paloiksi. Laita edellä mainitut ainesosat salaattikulhoon odottamaan.
  4. Keitä pasta ohjeen mukaan ja huuhtele kylmän veden alla. Sekoita pastan sekaan pesto ja laita pasta salaattikulhoon. Sekoita ainekset keskenään.
  5. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla.
  6. Asettele salaatin päälle broilerit ja pinjansiemenet. Viimeistele höyläämällä koristeeksi parmesaanilastuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...