tiistai 15. marraskuuta 2011

Ranskalainen vasikanpaisti

Ranskalainen vasikanpaisti on tehty MTV3:n nettisivuilta löytyvän reseptin pohjalta. Lisukkeina oli herkkusieniä ja vihreitä papuja, mutta tuhdimpaan ateriaan voi lisätä vielä vaikkapa perunoita. Joka tapauksessa vasikasta tuli oikein hyvää, ja kastiketta riitti pakastettavaksi saakka.

Ainekset:
  • 850 g vasikan sisäpaistia
  • voita
  • 100 g pekonia 
  • 1 sipuli 
  • 1 porkkana 
  • 1 lehtisellerin pala
  • 4 tomaatteja 
  • 1/2 pulloa kuivaa valkoviiniä
  • 1/2 solovalkosipulia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • tärkkelysjauhetta
  • tuoretta basilikaa
  • 8 salottisipulia
Lisäksi:
  • 200 g herkkusieniä
  • voita
  • 200 g pakastettuja vihreitä papuja
Valmistusohje:
  1. Ruskista paisti voissa ja laita sivuun. Kuori ja pilko sipuli, porkkana ja selleri pieneksi. Paloittele pekoni pieniksi paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Paista pekonia kevyesti muutama minuutti. Lisää sipuli, porkkana, selleri ja valkosipuli. Paista muutama minuutti, sekoita silloin tällöin. Lisää tomaatit, tomaattipyree, viini, basilika, suolaa ja mustapippuria.
  2. Laita paisti pataan ja keitä kannen alla 125-asteisessa uunissa kunnes sisälämpötila on 70 astetta eli noin puolitoista tuntia. Jos haluat paistista läpikypsän, niin sisälämpötilan tulee olla 75 astetta.
  3. Kuori pikkusipulit ja laita ne kokonaisina pataan noin tunnin keittämisen jälkeen. Puhdista sienet ja paista voissa. Keitä myös vihreät pavut kattilassa. Nosta valmis paisti padasta ja pidä lämpimänä. Siivilöi liemi kattilaan ja keitä kokoon toivotun paksuiseksi ja suurusta.
  4. Kokoa annokset lautaselle vasikasta, herkkusienistä ja vihreistä pavuista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...