lauantai 5. marraskuuta 2011

Orientalkebabit ja persikkaraita couscousin kera

Perjantai-illan ruokana oli tällä kertaa K-Pirkasta löytyneen reseptin pohjalta tehtyä melko tulista ruokaa. Nykyisin kebab mielletään lähinnä pikaruoaksi, mutta historiallisesti kebab/kebap tarkoittaa mitä tahansa paahdettua naudan-, sian- tai lampaanlihaa tai kanaa. Joka tapauksessa ruoka oli oikein hyvää ja mausteinen kebab yhdistettynä makeahkoon persikkaraitaan sekä couscousiin toimi mainiosti.
Vartaat kannattaisi grillata rapeaksi, mutta talvella sisätiloissa paras vaihtoehto on joko uunin grillivastus tai parillapannu.
Valmis annos
Ainekset:
Kebabit:
  • 400 g karitsan jauhelihaa
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl vettä
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 1 limetti
  • 1/2 ruukkua ruohosipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 chilipalko
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 rkl garam masala -maustesekoitusta
Persikkaraita:
  • 200 g turkkilaista jogurttia
  • 2 säilykepersikan puolikasta
  • 1/2 dl tuoretta minttua hienonnettuna
  • 1 rkl limetinmehua
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • suolaa
  • mustapippuria
Vartaat ennen uunia
Valmistusohje:
  1. Valmista ensin persikkaraita. Leikkaa persikka kuutioiksi ja hienonna mintunlehdet. Sekoita jogurtti ja persikkakuutiot sekä mausta mintulla, limetin mehulla, hunajalla, suolalla ja pippurilla.
  2. Sekoita kulhossa kaurahiutaleet ja vesi. Anna turvota hetken aikaa. Lisää sekaan limetinmehu, perunajauhot, kananmuna ja jauheliha.
  3. Hienonna ruohosipuli, kuoritut valkosipulinkynnet ja halkaistu chilipalko, josta on poistettu siemenet. Sekoita hienonnetut ainekset ja mausteet jauhelihan joukkoon tasaiseksi taikinaksi.
  4. Muotoile taikinasta öljytyin käsin grillimakkaran paksuisia noin 10 senttimetrin pituisia tankoja ja työnnä niihin halutessasi varrastikut. Kypsennä kebabeja 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia tai parilassa välillä käännellen, kunnes liha on kypsää ja kebabien väri kauniin ruskea.
  5. Valmista odotellessa couscous ohjeen mukaan.
  6. Tarjoa kebabit couscousin kera ja mintturaidan kera.

2 kommenttia:

  1. Näyttääpä hyvältä tuo ruoka! :-) Hyvät viikonloput sulle! :-)

    ♥ http://annidiary.blogspot.com/

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista, maku oli myös oikein hyvä. Hyvää viikonloppua myös Tampereelle =)

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...