Ainekset:
- 4 kananmunaa
- 2 dl maustamatonta turkkilaista jogurttia
- 1 tl sokeria
- 1/2 tl suolaa
- 2 tl Provencen yrttejä
- 1 tl mustapippuria
- 4 1/2 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 100 g parmesaania
- 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
- 1 dl kalamata-oliiveja
- 1 rkl öljyä aurinkokuivatuista tomaateista
- voita
- kourallinen pinjansiemeniä
- Voitele leipävuoka voilla. Esilämmitä uuni 180-asteiseksi.
- Kuutioi juusto pieniksi paloiksi, leikkaa oliivit kahteen osaan ja pilko aurinkokuivatut tomaatit muutamaan osaan.
- Riko kananmunien rakenne vatkaamalla kevyesti. Lisää jogurtti ja mausteet. Sekoita.
- Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauho erillisessä kulhossa ja lisää sekoitus taikinaan.
- Lisää juusto, tomaatit, oliivit ja öljy taikinaan ja sekoita.
- Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Ripottele päälle pinjansiemenet.
- Paista uunissa noin 45-60 minuuttia eli kunnes leipä on kypsää. Voit testata kypsyyden vaikka hammastikulla.
- Anna leivän vetäytyä hetken paistamisen jälkeen ennen kumoamista. Nauti lämpimänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti