torstai 31. toukokuuta 2012

Helppo välimerellinen uunileipä

Uunivuokaleipä on vanha suosikkini, jonka pariin tulee palattua aina aika ajoin. Se on kuin hyvä ystävä, johon voi luottaa pitkän tauon jälkeen eikä se tuota koskaan pettymystä vaan tarjoaa varman ja turvallisen olkapään mihin nojata. Pidän eniten leipomisen helppoudesta tai pikemminkin tässä tapauksessa leivän tekemistä ei voi edes oikein sanoa leipomiseksi. Käytännössä aineet sekoitetaan yhteen ja kaadetaan uunivuokaan ja tunti myöhemmin käsissäsi on tuoretta ja mahtavanmakuista leipää. Kaiken lisäksi voit vaihdella täytteitä makusi mukaan, mutta itse olen tykästynyt juuri juusto-oliivi-aurinkokuivattu tomaatti -kombinaatioon. Ei muuta kuin testailemaan!



Ainekset:
  • 4 kananmunaa
  • 2 dl maustamatonta turkkilaista jogurttia
  • 1 tl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 tl Provencen yrttejä
  • 1 tl mustapippuria
  • 4 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 100 g parmesaania
  • 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 1 dl kalamata-oliiveja
  • 1 rkl öljyä aurinkokuivatuista tomaateista
  • voita
  • kourallinen pinjansiemeniä
Valmistusohje:
  1. Voitele leipävuoka voilla. Esilämmitä uuni 180-asteiseksi.
  2. Kuutioi juusto pieniksi paloiksi, leikkaa oliivit kahteen osaan ja pilko aurinkokuivatut tomaatit muutamaan osaan.
  3. Riko kananmunien rakenne vatkaamalla kevyesti. Lisää jogurtti ja mausteet. Sekoita.
  4. Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauho erillisessä kulhossa ja lisää sekoitus taikinaan.
  5. Lisää juusto, tomaatit, oliivit ja öljy taikinaan ja sekoita.
  6. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Ripottele päälle pinjansiemenet.
  7. Paista uunissa noin 45-60 minuuttia eli kunnes leipä on kypsää. Voit testata kypsyyden vaikka hammastikulla.
  8. Anna leivän vetäytyä hetken paistamisen jälkeen ennen kumoamista. Nauti lämpimänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...