Ainekset:
Pohja:
- 2 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- voita/leivontamargariiniä ja korppujauhoja vuoan voiteluun
- 1 dl maitoa
- 1 tl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 dl kermavaahtoa
- 200 g maitorahkaa
- 1 iso banaani
- 3 rkl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- tuoreita mansikoita
- tummaa suklaata
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Lisää hiljalleen sekaan jauho-leivinjauhoseos. Voit käyttää halutessasi apunasi siivilää kokkareiden välttämiseksi. Sekoita rauhallisesti.
- Voitele kakkuvuoka ja jauhota se korppujauhoilla. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin keskiosassa noin 15 minuuttia tai kunnes kakkupohja on kypsä. Kumoa pohja tarjottimelle hieman jäähtyneenä.
- Sekoita sokerit maitoon ja kostuta pohja erityisesti reunoilta.
- Vaahdota kerma kuohkeaksi ja lisää sekaan rahka ja ohueksi leikattu banaani. Mausta reilusti sokereilla. Kaada ja levitä täyte pohjan päälle.
- Viimeistele kakku mansikoilla ja raasta pinnalle suklaata haluamallasi tavalla.
Se näyttää hienolta! Kohta tulee mansikka aika, nam nam!!!
VastaaPoistaKiitos kehuista! Vielä saa tovin odottaa kunnollisia tuoreita ja makeita mansikoita, mutta odotus palkitaan =)
Poista