Ainekset (3 annosta):
Inkivääririsotto
- oliiviöljyä ja voita paistamiseen
- 2 dl arborioriisiä
- 2 salottisipulia
- 2 dl valkoviiniä
- noin 5-6 dl kasvislientä
- reilu pala inkivääriä (noin 4-5 cm)
- 1/2 sitruuna kuorineen
- reilu kourallinen parmesaania
- 30 g voita
- suolaa
- valkopippuria
Pannusiika:
- voita ja öljyä paistamiseen
- 3 siikafilettä
- suolaa
- mustapippuria
- Kuori ja hienonna salottisipulit. Kuullota sipuleita voi-öljyseoksessa hetki ja lisää sitten kattilaan riisi. Kuullota myös riisiä hetki.
- Lisää viini ja anna kiehua kunnes viini on imeytynyt riisiin. Lisää sekaan raastettu inkivääri ja sitruunan mehu sekä noin puolet sen raastetusta kuoresta.
- Lisää sitten kasvisliemi vähän kerrallaan ja keitä riisiä kunnes se on melkein kypsää eli noin 18 minuuttia. Riisin tulee olla kosteaa ja irtonaista mutta kuitenkin kiinteää.
- Paista samaan aikaan sisältä suolalla ja pippurilla maustetut siiat kuumalla paistinpannulla voi-öljysekoituksessa.
- Mausta risotto suolalla ja pippurilla. Sekoita vielä risoton sekaan parmesaani ja voi.
- Kokoa annos ja tarjoa heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti