Tässä vielä alkuperäinen resepti:
Sitruunainen parsa-mascarponepasta (kahdelle)
Ainekset:
- 8-10 vihreää parsaa (mieluiten ohutvartista)
- oliiviöljyä
- 2 rkl pinjansiemeniä
- 1/2 sitruunan mehu ja kuori
- 100 g mascarponejuustoa
- suolaa
- mustapippuria
- spagettia tai linguinepastaa
- Leikkaa parsojen varsista puiseva osa pois. Pese huolella, ohuita parsoja ei tarvitse kuoria. Leikkaa paloiksi.
- Laita pastavesi kiehumaan. Kuumenna paistinpannulla keskilämmöllä öljy ja paista parsoja 5-10 minuuttia, kunnes ne ovat sopivan pehmeitä, mutta kuitenkaan eivät vielä mössöisiä. Lisää pannulle pinjansiemenet ja paista vielä muutama minuutti, kunnes ne ovat kauniisti paahtuneet. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Jätä odottamaan pastan valmistumista.
- Keitä pasta pussin ohjeen mukaan. Kaada kattilasta keitinvesi pois (aivan pienen tilkan voit jättää pohjalle). Älä laita kattilaa enää levylle, sillä mascarpone ei pidä liian kuumasta. Lisää kattilaan pastan joukkoon parsat ja pinjansiemenet, mascarpone, sitruunan mehu sekä hienoksi raastettu sitruunan kuori. Lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria. Nauti heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti