lauantai 12. toukokuuta 2012

Sitruunainen parsa-mascarponepasta

Parsakausi on nyt parhaimmillaan, joka tarkoittaa ainakin Jupen keittiössä sitä, että parsaa myös syödään mahdollisimman paljon ja monipuolisesti. Ajattelin aluksi tehdä hieman tämän tyylistä parsapastaa, mutta huomasin sitten Helsingin Sanomien ja Eeva Kolun Kauhaa ja rakkautta -ruokablogissa mielenkiintoiselta vaikuttaneen sitruunaisen parsa-mascarponepastan reseptin. Täten suunnitelmat muuttuivat ja testasin Eevan ohjetta aika lailla suoraan, joskin laitoin ruokaan enemmän parsaa. Pastasta tuli kyllä oikein hyvää, mutta olisin itse kaivannut ehkä hieman hapokkaampaa makua, joten seuraavalla kerralla laittaisin hieman reilummin sitruunamehua tai vaihtoehtoisesti hyvää valkoviiniä. Kannattaa silti testailla varsinkin jos parsa ja marcarpone miellyttävät.

Tässä vielä alkuperäinen resepti:

Sitruunainen parsa-mascarponepasta (kahdelle)
Ainekset:
  • 8-10 vihreää parsaa (mieluiten ohutvartista)
  • oliiviöljyä
  • 2 rkl pinjansiemeniä
  • 1/2 sitruunan mehu ja kuori
  • 100 g mascarponejuustoa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • spagettia tai linguinepastaa
Valmistusohje:
  1. Leikkaa parsojen varsista puiseva osa pois. Pese huolella, ohuita parsoja ei tarvitse kuoria. Leikkaa paloiksi.
  2. Laita pastavesi kiehumaan. Kuumenna paistinpannulla keskilämmöllä öljy ja paista parsoja 5-10 minuuttia, kunnes ne ovat sopivan pehmeitä, mutta kuitenkaan eivät vielä mössöisiä. Lisää pannulle pinjansiemenet ja paista vielä muutama minuutti, kunnes ne ovat kauniisti paahtuneet. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Jätä odottamaan pastan valmistumista.
  3. Keitä pasta pussin ohjeen mukaan. Kaada kattilasta keitinvesi pois (aivan pienen tilkan voit jättää pohjalle). Älä laita kattilaa enää levylle, sillä mascarpone ei pidä liian kuumasta. Lisää kattilaan pastan joukkoon parsat ja pinjansiemenet, mascarpone, sitruunan mehu sekä hienoksi raastettu sitruunan kuori. Lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria. Nauti heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...