Ainekset:
Pohja:
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl paprikajauhetta
- 2 tl kuivattua basilikaa
- 100 g leivontamargariinia
- 2 rkl vettä
- 1 nippu parsaa
- 200 g tuorejuustoa
- 2 kananmunaa
- 100 g parmankinkkua
- suolaa
- mustapippuria
- raastettua parmesaania
- Kuori parsat nupun alapuolelta ja leikkaa tyvestä pois puumainen osa. Ryöppää parsoja kiehuvassa ja suolalla maustetussa vedessä kaksi minuuttia. Valuta ja jäähdytä parsat sen jälkeen kylmän veden alla.
- Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja mausteet. Nypi joukkoon pehmeä margariini. Lisää lopuksi vesi ja sekoita käsin tasaiseksi taikinaksi.
- Voitele piirakkavuoka (26 cm) ja painele taikina jauhotuin käsin vuoan pohjalle ja reunoille.
- Sekoita kulhossa tuorejuusto, munat ja mausteet. Kaada seos vuokaan.
- Puolita valutetut parsat ja asettele ne säteiksi piirakan pinnalle. Asettele parmankinkkuviipaleet parsatankojen väliin.
- Raasta päälle vielä reilusti parmesaania ja paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia eli kunnes pinta on hyytynyt ja saanut kauniin värin.
Olet oikeassa, parsa ja parmakinkku ovat IHANIA yhdessä!
VastaaPoista