Ainekset:
Hampurilaispihvit:
- 700 g sika-nautajauhelihaa
- suolaa
- mustapippuria
- oliiviöljyä
- öljyä paistamiseen
- sämpylöitä (esim. ciabatta)
- cheddar-juustoa
- (luumu)tomaattia viipaleina
- jäävuorisalaattia
- majoneesia
- (rosamunda)perunoita
- rypsiöljyä
- timjamia
- rosmariinia
- chilijauhetta
- suolaa
- mustapippuria
- 2 kananmunankeltuainen
- 1 rkl dijoninsinappia
- 1 1/2 tl sokeria
- 1/2 tl suolaa
- 2 dl rypsiöljyä
- (2-3 rkl vettä)
- Aloita ruoanlaitto majoneesin tekemisestä. Sekoita keltuainen, sinappi, sokeri ja suola sauvasekoittimella. Lisää öljyä ensin tipottain samalla sekoittaen ja lopuksi pienissä erissä, jotta rakenteesta tulee tasainen. Lisää vettä, kunnes majoneesi on sopivan löysää. Laita jääkaappiin tekeytymään.
- Huuhtele perunat ja halkaise ne pitkittäin neljään osaan. Laita perunat uunipellille ja voitele huolellisesti öljyllä. Lisää perunoiden päälle reilusti suolaa ja yrttejä ja sekoita hyvin. Paista uunissa noin 45 minuuttia 225-asteessa.
- Mausta jauheliha suolalla, pippurilla ja taputtele pihveiksi. Voitele pihvit kevyesti oliiviöljyllä. Paista pihvit öljyssä muutama minuutti puoleltaan ja anna vetäytyä hetki. Paahda sillä aikaa halkaistut sämpylät uunissa rapeiksi.
- Kokoa hampurilainen reseptin aineksista ja tarjoa yhdysvaltalaisen oluen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti