tiistai 8. toukokuuta 2012

Hampurilainen ja yrttiperunat

Jupen keittiössä on tehty burgereita ennenkin, mutta nyt vuorossa oli melko perinteinen versio sika-nautajauhelihasta cheddarin, kasvisten, majoneesin ja yrttiperunoiden kera. Ruokajuomana oli asianmukaisesti kahta loistavaa jenkkiolutta eli blogissa aiemmin arvioituja Brooklyn Lageria ja Goose Island IPA:a. Maistui!


Ainekset:
Hampurilaispihvit:
  • 700 g sika-nautajauhelihaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • oliiviöljyä
  • öljyä paistamiseen
Lisäksi:
  • sämpylöitä (esim. ciabatta)
  • cheddar-juustoa
  • (luumu)tomaattia viipaleina
  • jäävuorisalaattia
  • majoneesia
Yrttiset uuniperunat:
  • (rosamunda)perunoita
  • rypsiöljyä
  • timjamia
  • rosmariinia
  • chilijauhetta
  • suolaa
  • mustapippuria
Majoneesi:
  • 2 kananmunankeltuainen
  • 1 rkl dijoninsinappia
  • 1 1/2 tl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 dl rypsiöljyä
  • (2-3 rkl vettä)
Valmistusohje:
  1. Aloita ruoanlaitto majoneesin tekemisestä. Sekoita keltuainen, sinappi, sokeri ja suola sauvasekoittimella. Lisää öljyä ensin tipottain samalla sekoittaen ja lopuksi pienissä erissä, jotta rakenteesta tulee tasainen. Lisää vettä, kunnes majoneesi on sopivan löysää. Laita jääkaappiin tekeytymään.
  2. Huuhtele perunat ja halkaise ne pitkittäin neljään osaan. Laita perunat uunipellille ja voitele huolellisesti öljyllä. Lisää perunoiden päälle reilusti suolaa ja yrttejä ja sekoita hyvin. Paista uunissa noin 45 minuuttia 225-asteessa.
  3. Mausta jauheliha suolalla, pippurilla ja taputtele pihveiksi. Voitele pihvit kevyesti oliiviöljyllä. Paista pihvit öljyssä muutama minuutti puoleltaan ja anna vetäytyä hetki. Paahda sillä aikaa halkaistut sämpylät uunissa rapeiksi.
  4. Kokoa hampurilainen reseptin aineksista ja tarjoa yhdysvaltalaisen oluen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...