sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Pehmeä parsakeitto

Tämä yksinkertainen parsakeitto valmistuu kädenkäänteessä. Perusresepti on peräisin Maku-lehdestä. Parsaa on vielä hyvin saatavilla, vaikka sesonkikausi alkaa lähestyä loppuaan. Kannattaa siis testailla eri parsaruokia vielä kun ehtii.


Ainekset:

  • 500 g parsaa
  • 2 salottisipulia
  • voita paistamiseen
  • 8 dl kasvislientä
  • 2 dl ranskankermaa
  • 1/2 dl valkoviiniä
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje:

  1. Huuhtele parsat. Kuori parsojen pintakerros tarvittaessa pois. Leikkaa puumainen kantaosa pois.
  2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä voissa kattilan pohjalla parin minuutin ajan.
  3. Lisää kattilaan kasvisliemi, kiehauta ja lisää parsat. Keitä kymmenisen minuuttia. Säästä muutama parsannuppu halutessasi koristelua varten.
  4. Soseuta keitto esim. sauvasekoittimella, mutta jätä sitten hieman lientä talteen. Ohenna keitto sopivan paksuiseksi liemellä ja ranskankermalla. Lorauta sekaan vielä loraus valkoviiniä-
  5. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna ja nauti keitto valkoviinin ja patongin kera.

2 kommenttia:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...