Ainekset:
Kalakastike:
- maapähkinäöljyä paistamiseen
- 400 g kuhafileitä
- 1 limen mehu
- suolaa
- mustapippuria
- 1 rkl maissitärkkelystä
- 2 rkl maapähkinäöljyä
- 2 rkl vaaleaa soijakastiketta
- 2 dl kookosmaitoa
- 1 rkl voita
- maapähkinäöljyä paistamiseen
- 100 g siitakesieniä
- 1 punainen chili
- riisiä
- kourallinen pähkinöitä
- 1 puntti korianteria
- Leikkaa kuhafileet noin 2-3 senttimetrin mittaisiksi paloiksi. Pirskottele kalojen päälle limen mehu ja kevyesti suolaa ja anna maustua peitettynä noin puolisen tuntia.
- Keitä odotellessa riisi ohjeen mukaan.
- Kuivaa kalapalat ja kuorruta maissitärkkelyksellä. Kuumenna öljy wokkipannussa ja ruskista kalapalat huolellisesti joka puolelta. Mausta suolalla ja pippurilla ja laita sivuun esimerkiksi kulhoon odottamaan.
- Sekoita kookosmaito, lämmitetty voi ja soijakastike. Kaada seos wokkipannuun ja anna saostua hitaasti koko ajan seoittaen. Lisää pannulle kalanpalat ja lämmitä. Voit tarvittaessa saostaa vielä kastiketta hieman lisää maissitärkkelyksellä.
- Halkaise suurimmat siitakesienet kahteen osaan ja paista toisella pannulla maapähkinäöljyssä ruskeaksi. Pilko chili ja lisää pannulle sekaan.
- Hineonna pähkinät ja paista vielä kolmannella kuivalla pannulla rapeaksi. Varo polttamasta pähkinöitä.
- Huuhtele, kuivaa ja hienonna korianterinlehdet.
- Kokoa annokset riisistä, kalakastikkeesta ja sieni-chililisäkkeestä. Viimeistele annokset ripottelemalla päälle korianterinlehtiä ja pähkinöitä. Nauti välittömästi.
Wow sinä aina laitat mielenkiintoisia eksoottisia reseptejä! :)
VastaaPoista