Ainekset:
- öljyä paistamiseen
- vehnäjauhoja leivittämiseen
- 3 keskikokoista kuoretonta leipäviipaletta
- 800 g lampaan tai karitsanjauhelihaa
- 1 iso raastettu sipuli
- 2 tl kuivattua timjamia ja oreganoa
- iso kourallinen lehtipersiljaa tai persiljaa
- 2 kevyesti vatkattua munaa
- suolaa
- mustapippuria
- sitruunaviipaleita tarjoilua varten
- Liota leipäviipaleita vedessä noin 10 minuuttia ja anna niiden valua. Purista viipaleet kuiviksi ennen kuin asetat ne isoon kulhoon.
- Lisää leipäviipaleisiin liha, sipuli, kuivatut yrtit, hienonnettu persilja, muna, suola ja pippuri. Sekoita huolellisesti käsin.
- Muotoile lihaseoksesta sopivan kokoisia pyöryköitä ja kierittele ne jauhoissa.
- Kuumenna öljy isossa paistinpannussa ja lisää lihapyörykät pienissä erissä. Kääntele lihapyörykäitä usein ja paista kunnes ne ovat kauttaaltaan kypsiä, rapeita ja ruskeita. Nosta pyörykät pannusta ja aseta ne tarjoiluastiaan. Ripottele päälle silputtua persiljaa ja tarjoile sitruunalohkojen kera.
Mmm ne näyttävät maukkailta. Kun laitan lihapullia minäkin käytän aina persiljaa, se antaa hyvän maun (mutta italialaiset lihapullat versio) :)
VastaaPoistaKiitoksia. Taidankin katsoa seuraavan lihapullareseptin sinun blogiarkistosta =)
VastaaPoista