sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Pinaatti-sienipasta

Kehuin jo aiemmin blogissa yhteistyötä uuden tuttavuuden eli shimejisienien kanssa, joten päätin testata näiden Etelä-Koreasta Suomeen rahdattujen sienien toimivuutta pinaatin kanssa kermapohjaisessa pastassa. Ja kyllähän ne toimivat! Ulkonäöltään vekkulit sienet ovat hyvin maukkaita ja täynnä umanin makua ainakin jos Wikipediaan on uskominen. Lisäsin vielä sekaan reilun kourallisen paahdettuja pähkinöitä tuomaan hieman purutuntumaa. Tässä tapauksessa pähkinöinä voi hyvin käyttää mitä tahansa kaapista sattuu löytymään. Käytin itse saksanpähkinöiden ja maapähkinöiden sekoitusta. Tällaiseen simppeliin kermapastaan sopii hyvin esimerkiksi gnocchipasta, johon kastike pääsee kivasti imeytymään.


Ainekset:
  • öljyä ja voita paistamiseen
  • 100 g pinaattia
  • 100 g shimejisieniä
  • 50 g pähkinöitä (esim. saksanpähkinöitä)
  • 1 tuore sipuli
  • 3 kynttä valkosipulia
  • 2 dl kermaa
  • muskottipähkinää
  • suolaa
  • 250 g gnocchipastaa
Valmistusohje:
  1. Laita pastavesi kiehumaan ja keitä pasta ohjeen mukaan reilusti suolatussa vedessä.
  2. Huuhtele ja kuivaa sienet ja pinaatit. Kuori ja hienonna sipulit.
  3. Kuullota ensin sipuli ja valkosipuli voi-öljyseoksessa ja lisää sitten pannulla sienet ja paista rapsakaksi.
  4. Lisää sitten pannulle pinaatit ja paista hetken aikaa kunnes pinaatit "vetäytyvät kokoon" eli paistuvat sopivasti. Paista samaan aikaan toisella kuivalla paistinpannulle hienonnetut pähkinät.
  5. Lisää pannulle kerma ja mausta suolalla sekä muskottipähkinällä makusi mukaan. Kiehauta ja anna hautua muutaman minuutin ajan. Lisää lopuksi kastikkeeseen pähkinät ja yhdistä pastan kanssa. Tarjoa heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...