Ratatouille on myös siinä mielessä hieno ruoka, että sitä voi syödä heti tai seuraavina päivinä vaikkapa parmesaanin ja paistetun kananmunan kanssa tai tuoreen patongin päällä esimerkiksi oliiviöljyllä maustettuna. Maut vain paranevat ajan myötä, joten ratatouille sopii myös erinomaisesti vaikkapa seuraavan päivän työlounaaksi. Kannattaa testata!
Ainekset:
- 2 sipulia
- 6 valkosipulinkynttä
- 1/2 dl neitsytoliiviöljyä
- 5 isoa tomaattia
- 2 kuivatettua appelsiininkuorta (ks. aiempi postaus)
- 1 kourallinen tuoretta timjamia
- 1 dl kasviöljyä
- 1 keltainen paprika
- 1 vihreä paprika
- 2 munakoisoa
- 1 kesäkurpitsa
- suolaa
- cayenne-pippuria
- fariinisokeria
- Kuori ja paloittele sipulit isoiksi palasiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Poista tomaateista kova sisusosa pois ja paloittele. Poista paprikan siemenet ja kota pois ja paloittele isoiksi palasiksi.
- Paloittele vielä munakoiso ja kesäkurpitsat isoiksi palasiksi.
- Pehmennä sipuleita ja valkosipulia oliiviöljyssä noin 10 minuutin ajan ilman että ne ruskistuvat valurautapadassa.
- Lisää pataan tomaatit, kuivatetut appelsiinit ja timjami ja anna hautua pienellä lämmöllä.
- Lämmitä toisella paistinpannulla kolmasosa kasviöljystä ja kuullota paprikoita noin viisi minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää paprikat valurautapataan.
- Mausta suolalla ja pippurilla sekä lisää sekaan sipulit, valkosipuli ja tomaatit.
- Puhdista paistinpannu ja kuullota vielä erikseen niin munakoisot kuin kesäkurpitsat öljyssä.
- Yhdistä lopulta kaikki ainekset ja anna hautua noin 30 minuutin verran. Ruoka on valmista silloin, kun kaikki vihannekset ovat pehmenneet mutta koossa.
- Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla.
- Tarjoa sellaisenaan tai esimerkiksi riisin, perunoiden tai patongin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti