Ainekset:
Taikina
- 100 g voita
- 2 dl vehnäjauhoa
- 2 rkl kylmää vettä
- voita ja öljyä paistamiseen
- 500 g broilerin rintafileetä
- 70 g tuoretta pinaattia
- 1 sipuli
- 150 g ruskeita herkkusieniä
- 400 g tomaattimurskaa
- oreganoa
- muskottipähkinää
- suolaa
- 1 kananmuna
- Nypi voi ja jauhot muruiseksi, lisää vesi ja sekoita nopeasti sileäksi taikinaksi. Laita kelmussa jääkaappiin tunniksi.
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele uunivuoka voilla.
- Suikaloi broilerinliha ja paista pannulla kauniin ruskeaksi voi-öljysekoituksessa. Siirrä lihat sivuun odottamaan.
- Paista pinaatinlehdet voissa samalla pannulla ja mausta muskottipähkinällä. Laita pinaatit uunivuoan pohjalle ja broilerinpalat pinaatinlehtien päälle.
- Kuori ja hienonna sipuli. Huuhdo ja viipaloi herkkusienet. Ruskista sipuli ja sienet voissa pannulla, lisää sekaan tomaattimurska ja kiehauta nopeasti. Mausta oreganolla ja suolalla. Kaada seos broilerin päälle vuokaan.
- Kauli taikinasta vuokaan kansi ja laita se ainesten päälle. Vispaa kananmuna kevyesti ja voitele piiraan kansi kauttaaltaan.
- Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia eli kunnes piiraan kansi on saanut sopivasti väriä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti