perjantai 20. huhtikuuta 2012

Pannupizza x 2 (merellinen ja sieni-pekoni)

Jupen keittiössä on tehty aiemmin tavallisia pizzoja (ks. esim. 1, 2, 3), mutta nyt vuorossa oli pitkästä aikaa pannuversioiden väsääminen. Sinänsä itse tekoprosessi ei poikkea juurikaan tavallisesta pizzasta. Tarvitaan vain mieluiten valurautapannu tai toissijaisesti uuninkestävä vuoka, johon pohjat voi kätevästi asetella. Tein taikinan durum-vehnäjauhojen ja tavallisten vehnäjauhojen sekoituksena noin 50/50-suhteella, ja lopputulos oli oikein onnistunut, sillä taikinasta tuli sopiva yhdistelmä rapeutta ja kuohkeutta. Tällä ohjeella syntyi kolme pizzaa.

Täytteiden kanssa voi käyttää omaa mielikuvitusta, mutta päädyin nyt tekemään niin merellisen pizzan kuin tulisen pekoni-sienipizzan. Molemmat olivat oikein maistuvia, mutta varsinkin jälkimmäisen tulisuus miellytti omia makunystyröitä. Täytteiden päälle voi kaataa chilikastiketta omien mieltymysten mukaan, itse käytin mainiota Shiracha chilikastiketta.


..


Ainekset:
Pohja:
  • 4 dl täysmaitoa
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 tl sokeria
  • 8 dl vehnäjauhoja
  • 1 pussi kuivahiivaa
  • 50 g voita
Tomaattikastike:
  • 500 g paseerattua tomaattia
  • 400 g kokonaisia säilyketomaatteja
  • 2 salottisipulia
  • 5 valkosipulinkynttä
  • kourallinen tuoretta oreganoa
  • kourallinen tuoretta basilikaa
  • oliiviöljyä
  • mustapippuria
  • suolaa
  • sokeria
Täytteet, ensimmäinen pitsa:
  • punasipulia
  • pekonia
  • shimeijisieniä
  • chilikastiketta
Täytteet, toinen pitsa:
  • jättikatkaravun pyrstöjä
  • sinisimpukoita
  • kaprista
Lisäksi:
  • raastettua juustosekoitusta (emmental, parmesaani)
  • kuivattua oreganoa
Valmistusohje:
  1. Valmis ensin taikina. Lämmitä maito 42-asteiseksi ja lisää sekaan osa jauhoista, suola, sokeria ja hiiva. Vaivaa taikina käsin loppuun ja lisää lopuksi vielä sekaan sulatettu voi. Sekoita ja anna kohota liinan alla puolisen tuntia.
  2. Valmista odotellessa tomaattikastike. Hienonna salottisipulit ja valkosipulinkynnet ja kuullota oliiviöljyssä. Lisää sitten pannulle paseerattu tomaatti ja kokonaiset tomaatit sekä silputtu oregano ja basilika. Kiehauta ja anna hautua taikinan kohotessa ja uunin lämmetessä. Mausta lopuksi suolalla, sokerilla ja mustapippurilla.
  3. Voitele valurautapannu tai muu uuninkestävä vuoka voilla. Levitä taikina pannulle reunoille saakka.
  4. Levitä pohjalle reilusti tomaattikastiketta ja lisää päälle muut täytteet sekä päälle raastettu juusto.
  5. Anna kohota vielä noin vartin verran ja paista 250-asteisen uunin alaosassa noin vartin verran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...