Ainekset:
- reilusti oliiviöljyä
- 180 g chorizomakkaraa
- 1 iso sipuli
- 1/2 solovalkosipuli
- 100 g lehtiselleriä
- 100 g tuoretta pinaattia
- 450 g tuoreita tomaatteja
- 250 g (keitettyjä) kikherneitä
- 1 1/3 litraa lihalientä
- suolaa
- mustapippuria
- Pilko chorizo pienemmäksi. Kuori ja silppua sipulit. Hienonna myös lehtiselleri ja pinaatit. Poista tomaateista siemenet ja viipaloi isohkoiksi lohkoiksi.
- Lämmitä oliiviöljy suuressa kattilassa ja paista chorizoa muutaman minuutin ajan eli kunnes makkarat ovat ruskistuneet nätisti.
- Lisää sitten kattilaan sipuli, valkosipuli ja lehtiselleri ja paista alhaisella lämmöllä noin 15 minuuttia eli kunnes kasvikset ovat pehmenneet ja saaneet hieman väriä.
- Lisää kattilaan tomaatit, kikherneet ja lihaliemi, kiehauta, vähennä lämpöä ja anna hautua noin 45 minuuttia.
- Lisää lopuksi vielä pinaatit ja kiehauta uudelleen.
- Soseuta keitosta noin 1/3 yleiskoneessa ja kaada seos takaisin kattilaan muun keiton sekaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Viimeistele annos halutessasi vielä hyvällä oliiviöljyllä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti