maanantai 16. huhtikuuta 2012

Kanasalaatti

Ruokaisia salaatteja tulee tehtyä yleensä nälkäisenä ja kiireessä arki-illan päätteeksi, joten kanaisessa versiossa yleisin raaka-aine on pannulla nopeasti paistetut rintafileen palat. Nyt kun aikaa oli enemmän käytössä, niin rintafileiden sijasta salaattiin laitettiin uunissa paistettu kokonainen broileri tai pikemminkin osa siitä. Yleisesti ottaen näin lihasta saa hieman mehevämpää ja samalla saa broileria saa tehtyä isomman satsin. Eri osia voi sitten käyttää eri ruokiin oman maun mukaan. Ruokaan saa väriä kivasti kun käyttää niin punaisia kuin keltaisia tomaatteja, jolloin lopputulos on pirteämpi ja miellyttää enemmän myös ainakin omaa silmää.



Ainekset:
  • 1/2 grillattu/paistettu broileri
  • 2 kerää jäävuorisalaattia
  • 1/2 kurkku
  • 6 tomaattia (punaisia ja keltaisia)
  • nippu ruohosipulia
  • suolaa
  • mustapippuria
Valmistusohje:
  1. Mausta broileri yrteillä ja mausteilla makusi mukaan ja paista tai grillaa broileri kypsäksi. Leikkaa lihasta sopivia paloja esim. rinnasta ja koivista.
  2. Huuhtele ja revi salaatti pienemmäksi.
  3. Poista kurkusta vetinen sisus ja leikkaa pienimmiksi paloiksi.
  4. Viipaloi tomaatit ja hienonna ruohosipuli.
  5. Sekoita ainekset ja viimeistele suolalla ja pippurilla.
  6. Tarjoa esim. itse tehdyn vinaigretten kera.

2 kommenttia:

  1. Mmm ihana broilerisalaatti, rakastan sitä. Nyt kesä tulee mieleen :)

    VastaaPoista
  2. Joo kesää todellakin odotellessa! Mahtavaa kun pääsee hiljalleen käyttämään tuoreita uuden sadon raaka-aineita.

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...