keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Tulinen tomaatti-paprikakeitto

Flunssassa makuaistit eivät ole herkimmillään, joten tämä tulinen keitto sopii erityisen hyvin räkäisen pakkaspäivän lämmittäjäksi. Keitto on todella helppo ja nopea valmistaa joskin itse hauduttamista kannattaa tehdä vähän pidempään. Voit halutessasi pehmentää makua esim. kermalla tai ranskankermalla, mutta keitto toimii oikein hyvin myös näin. Inspiraatiolähteenä oli Ella, kiitos!



Tarvitset:
nälästä riippuen noin 20-60 minuuttia aikaa
Keittoon:
reilusti oliiviöljyä
2 sipulia
1 solovalkosipulin (tai vastaavan määrän valkosipulinkynsiä)
2 punaista suippopaprikaa
1 punaisen chilipaprikan (tai makusi mukaan chiliä)
1 tölkin tomaattimurskaa
(2-3 dl vettä)
Maustamiseen:
1 rkl kasvisfondia
loraus punaviinietikkaa
1 tl sokeria
tuoreita basilikanlehtiä silputtuna
peperoncinoa
makeaa paprikajauhetta
suolaa
mustapippuria
Mitä teet:
1. Pilko sipuli ja paprika pieniksi paloiksi. Murskaa valkosipuli. Hienonna chili.
2. Kuullota sipulia oliiviöljyssä kattilassa ja lisää sitten chili, paprikat ja valkosipuli. Lisää oliiviöljyä ja paista parisen minuuttia jatkuvasti hämmentäen.
3. Lisää kattilaan tomaattimurska, vesi ja kasvisfondi. Lisää vielä punaviinietikka, mausteet ja anna kiehua pikkulämmöllä.
4. Nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...