Oluet

Oluiden arviointi on luonnollisesti hyvin subjektiivista toimintaa, joten blogissa julkaistut arviot ovat vain yksi näkemys muiden joukossa. Lisäksi numeerinen pisteytys on hankalaa, joten pisteytys on enemmän suuntaa antava. Suosittelisin siis kiinnittämään huomiota enemmän kuvaukseen kuin pistemäärään.

Perinteisesti oluita arvioitaessa käydään läpi sen ulkonäkö, tuoksu, maku, suutuntuma ja yleisvaikutelma. Näistä helpoin arvioida on ulkonäkö, jonka kuvaukset ovat yleensä arvioijasta riippumatta kuta kuinkin samankaltaisia. Muut osa-alueet ovat sitten jo miltei täysin subjektiivisen näkemyksen varassa. Kullakin arvioijalla on oma maku- ja hajuaistinsa, jotka vielä kehittyvät harrastuksen myötä. Arvioon vaikuttaa myös moni muu asia: missä ja/tai kenen kanssa olut on nautittu, millainen oma fiilis on ollut arviota tehdessä jne. Karkeasti yleistäen aurinkoisena lomapäivänä tunnelmallisessa kohteessa ja hyvässä seurassa nautittu olut maistuu todennäköisesti paremmalta kuin sama olut kylmänä arkisena talvi-iltana huonon päivän jälkeen yksin pimeässä nautittu olut. Toki tämäkään ei ole niin yksiselitteistä.

Joka tapauksessa seuraavassa listassa on blogissa julkaistut arviot lajityypin ja pistemäärän mukaan järjesteltynä.

Amber Ale:
American Dark Lager:
American Pale Ale:
Aromatisoitu olut:
Belgityylinen ale:
Belgityylinen vahva ale:
Bière de Garde:
Bitter:
Doppelbock:
Dortmunder/Helles:
Dubbel:
Dunkler Bock:
Eisbock:
English Pale Ale:
English Strong Ale:
Erikoisvilja:
Golden/Blond Ale:
Hedelmäolut:
Hefeweizen:
Heller Bock:
Höyryolut:
Imperial Porter:
Imperial Stout:
India Pale Ale:
Irlantilaistyylinen Ale:
Kristallweizen:
Lambic (gueuze):
Oktoberfest/Märzen:
Old Ale:
Pils:
Portteri:
Premium Bitter/ESB:
Premium Lager:
Quadrupel:
Sahti/perinteinen ale:
Saison:
Savuolut:
Stout:
Tripel:
Tumma Lager:
Vaalea Lager:
Vehnäale:
Weizenbock:
Wieniläistyylinen lager:
Witbier:
Zwickel/Keller/Landbier:

    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti

    LinkWithin

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...