maanantai 22. elokuuta 2011

Paistettuja herkkusieniä valkosipulin ja lehtipersiljan kera

Provencen matkan juttusarja jatkuu vanhalla tutulla kasvisruoalla. Paistetut herkkusienet ovat edullisia ja valmistuvat nopeasti, ja niitä voi käyttää esimerkiksi pääruoan lisukkeena, alkuruokana tai välipalana. Lisäksi lehtipersilja/persilja ja valkosipuli sopivat täydellisesti yhteen herkkusienien kanssa.
Ainekset (2 annosta):

  • 330 g tuoreita herkkusieniä
  • 30 g voita
  • 2 isoa valkosipulinkynttä
  • kourallinen lehtipersiljaa
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • pippuria
Valmistusohje:
  1. Huuhdo ja viipaloi herkkusienet. Paista herkkusienet ruskeiksi voi-öljyseoksessa paistinpannulla. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Silppua lehtipersilja ja valkosipulinkynnet pienemmiksi. Lisää molemmat pannulle, kun herkkusienet ovat ruskistuneet ja pyöräytä aineksia pari kertaa. Nosta pannu pois levyltä heti kun valkosipuli alkaa tuoksua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...