maanantai 11. huhtikuuta 2011

Chili-katkarapupasta

Jääkaapista löytyi seuraavia aineksia, joiden pohjalta sai valmistettua mukavan raikkaan ja piristävän pastan. Sitruunasta ja valkoviinistä tulee kivasti happoja ja chilistä hieman tulisuutta, jotka täydentävät katkaravun pehmeää makua. Lisäksi seesaminsiemenet tuovat itse kastikkeeseen hieman lisää purtavaa.

Ainekset (3 annosta):
  • 250 g penne-pastaa
  • 250 g katkarapuja
  • kevätsipulia
  • 1 chili
  • 1 sitruuna
  • 1 punainen paprika
  • 1 dl valkoviiniä
  • 2,5 dl ruokakermaa
  • 2 rkl seesaminsiemeniä
  • tuoretta persiljaa
  • öljyä
  • suolaa
  • pippuria
Valmistusohje:
  1. Laita pastan keittovesi kiehumaan isossa kattilassa.
  2. Viipaloi kevätsipuli ja paprika. Paista sipuleita ja chiliä hetken aikaa öljyssä paistinpannulla ja lisää sitten paprika. Halkaise sitruuna ja purista mehu kastikkeeseen. Lisää viini ja kerma sekä kiuhauta. Lisää katkaravut. Anna kiehua pienellä lämmöllä.
  3. Keitä pasta ohjeen mukaan.
  4. Mausta kastike suolalla ja pippurilla sekä lisää lopuksi seesaminsiemenet. Voit tarvittaessa suurustaa kastiketta esim. maissitärkkelyksellä. Valuta pasta ja sekoita kastikkeen kanssa. Koristele persiljalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...