tiistai 5. huhtikuuta 2011

Olutarvio: Chimay Triple aka Chimay Blanche

Lasissa Brysselin tuliaisia eli Chimay Triple (Chimay Blanche eli Chimay White, rakkaalla lapsella on monta nimeä). Kyseessä on yksi belgialaisen Scourmountin luostarin kolmesta yleisesti myynnissä olevasta oluesta. Tätä ei saa Alkosta normaalivalikoimasta Redin ja Bluen tavoin, mutta ainakin tilausvalikoimasta (tosin minimitilausmäärä ilmeisesti vaatimattomat 24 pulloa) ja Arkadian Alkosta tätäkin pitäisi löytyä.

Olut on nimensä mukaisesti väriltään kauniin vaalea (ainakin verrattuna muihin Chimayn oluisiin) ja oranssinen/rusehtava/kullankeltainen. Melko tiivistä vaahtoa syntyy kaadettaessa jonkun verran, mutta se on kestoltaan lyhyehkö. Lasiin jää sentään pidemmäksi aikaa kapea valkoinen vaahtopinta. Tuoksussa päällimmäisenä ovat hedelmäisyys, mausteisuus ja hiiva. Tuoksu ei ole kovinkaan voimakas ja sitä voisi luonnehtia hieman kuivaksi. Yleensä luostarioluissa on tottunut hieman voimakkaampaan aromimaailmaan.
Vaalea neito

Maku on sen tutumpaa kamaa eli voimakas, kuivahko, hedelmäinen ja makeahko. Maku tosin kehittyy loppua kohden yllättävän katkeraksi. Myös maussa on reilusti mausteisuutta. Keskitäyteläinen suutuntuma on melko hapokas, pehmeä ja vaahtoava. Maku on aika lailla tasapainossa, vaikka happoja onkin jo miltei liikaa. Myös humalan puraisu kasvaa mukavasti loppua kohden.

Chimay Triple on todella laadukas luostariolut, joka ei tule yllätyksenä luostaripanimon tuotteita maistaneille. Tässä oluessa mielenkiintoista on toisaalta vastakohdat. Alussa olut maistuu melko makealle, mutta pian maku muuttuu hyvinkin katkerohumaloiduksi ja kuivaksi. Makumaailma on muutenkin todella runsas ja mielenkiintoinen.

Tämänhetkisten muistikuvien mukaan Triple taistelee tiukasti Bluen kanssa parhaan Chimayn tuotteen tittelistä, mutta kaksi muutakin panimon olutta täytyy testata pikimiten uudestaan. Ainakin se on kuivin ja humaloiduin näistä kolmesta oluesta.

Pisteet:
Tuoksu 7/10 + Ulkonäkö 4/5 + Maku 8/10 + Suutuntuma 4/5 + Yleisvaikutelma 15/20 = Yhteensä 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...