keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Tabbouleh


Tämä Lähi-idästä peräisin oleva salaatti lienee monille tuttu alan ravintoloista. Tämän ohjeen mukaan tehtynä annoksesta tulee todella reippaan kokoinen eli syötävää riittää noin 8-10 henkilölle. Ruoka sopii hyvin illanistujaisiin tai vaikkapa taginen kaveriksi.
Ainekset:
  • 3 dl bulguria
  • 2 ruukkua persiljaa
  • 2 punasipulia
  • 2 kurkkua
  • 6 tomaattia
Kastike:
  • 2 tl mintturouhetta
  • 2 sitruunan mehua
  • 6 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • pippuria
 Valmistusohje:

  1. Valmista ensin kastike. Sekoita kaikki ainekset ja anna maustua jääkaapissa.Sekoita kastikeaineet maustumaan.
  2. Keitä bulgur ohjeen mukaan ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  3. Kuori ja hienonna sipulit sekä tuore persilja. Kuori ja raasta kurkusta siemenet pois. Paloittele pieneksi. Lohko tomaatit ja leikkaat siemenet pois. Sekoita ainekset. Lisää lopuksi jäähtynyt bulgur salaattiin ja hämmennä varovasti.
  4. Lisää kastike sekaan juuri ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...