perjantai 8. huhtikuuta 2011

Tulinen kanapata

Pastaa voi tehdä myös tulisena versiona. Tässä reseptissä broileri marinoidaan tulisessa maustesekoituksessa, jonka mauista tulee mieleen hieman itämainen ruoka. Tämä tuo mukavasti vaihtelua tomaattipohjaiseen ja melko perinteiseen pastakastikkeeseen. Broilerista tuli näillä mausteilla tosiaan melko mausteista, mutta ruoka oli erittäin hyvää ja tätä tekee mielellään toistekin.

Ruokajuomana tai pikemminkin ruoanlaittojuomana oli Espanjan tuliaista eli vuosikerran 2004 Bodegas Olarra Añares Reservaa. Ruoka oli sen verran tulista, että sen kanssa joi ennemmin vettä ja viinistä pystyi nautiskelemaan ennen ja jälkeen ruokailua. Rubiinipunainen viini on perinteiseltä Riojan viinialueelta ja alueen tyyliin päärypäleenä Tempranilloa sekä lisäksi hieman Grenachea ja Gracianoa. Tuoksu on tuttua Riojaa eli mustaherukkaa, vaniljaa ja mausteita. Keskitäyteläinen/täyteläinen maku seurailee tuoksua ja on erittäin tasapainoinen, pehmeä ja pitkä. Itse pidin viinistä todella paljon, mutta tätä ei valitettavasti saa Suomesta.

Vaihtelun vuoksi tulista pastaa
Ainekset (5 annosta):
  • 500 g broilerin rintafileetä
  • 2 tl chilijauhetta
  • 2 tl cayennepippuria
  • 2 tl kurkumaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli
  • 500 g luomutomaattimurskaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 nippu tuoretta basilikaa
  • 500 g penne-pastaa

Basilika
Valmistusohje:
  1. Sekoita kulhossa tahnaksi chili, cayennepippuri, kurkuma ja 1 rkl oliiviöljyä. Viipaloi broileri ja sekoita huolellisesti tahnan kanssa. Sulje kulho ja jätä marinoitumaan noin tunniksi.
  2. Kuumenna loput öjyssä paistinpannussa, lisää silputtu sipuli ja kuullota ruskistamatta kolmisen minuuttia. Lisää tomaatit ja sokeri. Silppua basilikanlehdet ja lisää pannuun. Kiehuta kastiketta voimakkaasti viitisen minuuttia sekoitellen välillä.
  3. Kiehauta reilusti vettä isossa kattilassa. Lisää reilusti suolaa ja keitä pasta ohjeiden mukaan.
  4. Ruskista pastan kypsyessä broilerinpalat rapeiksi. Lisää kastikkeeseen. Valuta pasta, ripottele joukkoon hieman öljyä, suolaa ja pippuria. Kumoa pasta laakealle tarjoiluvadille ja kaada kastike pinnalle. Tarjoa koristeltuna muutamalla basilikanlehdellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...