perjantai 22. huhtikuuta 2011

Tagliatellea parsa-herkkusienikastikkeessa

Varma kevään/alkukesän merkki on ravintoloiden parsaviikot. Sen kunniaksi kotona tuli tehtyä pastaa parsa-herkkusienikastikkeessa.

Ainekset (4 annosta):
  • 300 g tuoretta parsaa
  • 150 g tuoreita herkkusieniä
  • 2 1/2 cm pala tuoretta inkivääriä
  • 40 g voita
  • 2 rkl silputtua tuoretta rakuunaa
  • 2 1/2 dl ranskankermaa
  • öljyä
  • 300 g tagliatelle-pastaa
  • suolaa
  • pippuria
  • tuoretta persiljaa
Valmistusohje:
  1. Ryöppää parsat kiehuvassa ja suolatussa vedessä noin neljän minuutin verran. Pilko noin 2,5 cm mittaisiksi paloiksi. Paloittele herkkusienet ja raasta inkivääri. Laita parsa, herkkusienet, inkivääri ja voi paistinpannulle kypsymään. Anna hautua/kiehua hiljalleen noin 8 minuuttia.
  2. Silppua rakuuna ja lisää pannulle kerman kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna hautua 5 minuuttia.
  3. Kiehauta pastan keittovesi. Lisää veteen reilusti suolaa ja kypsennä pasta ohjeen mukaan. Valuta ja kaada takaisin kattilaan. Kaada sekaan kastike ja sekoita varovasti. Annostele lautaselle ja koristele persiljalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...