torstai 21. huhtikuuta 2011

Kaksi pitsaa à la Jamie Oliver / Jupe

Pitsaa tulee syötyä melko harvoin ja nekin harvat kerrat yleensä ravintolassa. Nyt kaapit ammottivat tyhjänä, koska tarkoituksena on ollut tyhjentää pilaantuvat ruoka-ainekset ennen kolmen viikon ulkomaan reissua. Tämän pohjalta tuli sitten tehtyä kaksi erilaista pitsaa, toinen kasvisversio ja toinen lihaversio, Jamie Oliverin pitsataikinaohjeen mukaan. Taikina ja paistotapa olivat molemmat uusia minulle ja lopputulos oli onnistunut.
Kasvispitsa

Kinkkupitsa
Ainekset, pitsapohja:
  • 3 dl puolikorkeita vehnäjauhoja
  • 4 1/2 dl durum-vehnäjauhoja
  • suolaa
  • 3 dl kädenlämpöistä vettä
  • 3 tl sokeria
  • 7 g kuivahiivaa
Ainekset, kasvispitsa:
  • herkkusieniä
  • tomaattia
  • paprikaa
  • aurinkokuivattuja tomaatteja
  • parmesaania
Ainekset, kinkkupitsa:
  • parmankinkkua
  • italialaista meetvurstia
  • herkkusieniä
  • tomaattia
  • paprikaa
  • aurinkokuivattuja tomaatteja
  • parmesaania ja pecorino-juustoa
Valmistusohje:
  1. Tee ensin pitsataikina. Mittaa jauhot ja suola isoon astiaan ja tee keskelle kuoppa. Sekoita hiiva ja vesi erillisessä astiassa ja kaada kuoppaan. Ala pyörittämään taikinaa keskeltä sivulle. Siirrä taikina leivonta-alustalle ja pyöritä käsin kunnes taikina on pyöreä ja kimmoisa. Anna nousta noin vartin verran pyyhkeen alla. Esilämmitä uuni 250-asteiseksi.
  2. Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse noin 5 millin paksuiseksi. Nosta taikinat uuniritilälle folion päälle. Levitä tomaattikastike tasaisesti taikinan päälle. Lisää haluamasi täytteet. Paista uunissa 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...