tiistai 5. huhtikuuta 2011

Olutarvio: Westmalle Tripel

Lasissa lisää Belgian tuliaisia. Tätäkään olutta ei saa Alkosta, joten suomalaisen olutharrastajan täytyy marssia lähimpään hyvään olutravintolaan. Westmalle Tripel on väriltään vaalea, sumea ja kullankeltainen olut, joka vaahtoaa miellyttävästi ja reiluhkosti valkoista, kuohkeaa ja pitkäkestoista vaahtoa. Heti pullosta kaadettaessa ilmoille leijailee voimakas hedelmäinen tuoksu, jonka voi aistia myös voimakkaana nenä kiinni tuopissa. Hedelmäisyydestä ensimmäisenä tulee mieleen sitrushedelmät ja banaani. Raikkaassa tuoksussa on myös makeutta, mallasta ja ripaus hiivaa.

Maku on hyvin samankaltainen tuoksun kanssa. Maussa dominoivina elementteinä ovat kuitenkin hiivainen banaanisuus, mausteisuus ja makeus. Kokonaisuudessa maku on pehmeä eikä alkoholimäärä (9,5 %) puske lainkaan läpi tässä vaiheessa. Oluen maku paranee vielä huomattavasti sen lämmetessä eli aivan jääkaappikylmänä tätä ei kannata todellakaan nauttia.

Keskitäyteläinen suutuntuma on kuohkean liukas ja jälkimaku kuivakka, hedelmäinen ja pitkähkö. Alkoholi alkaa maistua ainoastaan maussa loppua kohden, jos juomaa malttaa huljutella suussa tarpeeksi kauan. Pienestä negatiivisesta vaikutuksesta huolimatta maku kuitenkin selvästi kasvaa ja alkaa kipristellä vielä lopuksi mukavasti ikeniä. Westmallen olut on todella laadukas tripel, josta olen alkanut pitää enemmän maistelukertojen myötä. Pidän ehkä kuitenkin saman panimon tuotteista dubbelia omana suosikkinani, vaikka tripel kolkuttaa jo tiukasti kannoilla.

Westmalle Tripel

Pisteet:
Tuoksu 7/10 + Ulkonäkö 4/5 + Maku 8/10 + Suutuntuma 4/5 + Yleisvaikutelma 15/20 = Yhteensä 38/50

(Päivitetty arvio, alkuperäinen julkaistu 15.3.2011)

Katso myös arvio Westmalle Dubbelista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...