lauantai 9. huhtikuuta 2011

Chili-tomaattikeitto

Tomaattikeitto on eräs omista suosikeista mitä tulee kevyisiin lounaisiin tai välipaloihin. Keittoa voi tehdä monella tapaa, mutta nyt testauksessa oli hieman soveltaen Jamie Oliverin ohje kirjasta "Jamie's 30 minute meals". Alkuperäisessä reseptissä oli sekä kirsikkatomaatteja että isoja punaisia tomaatteja, mutta käytin itse ainoastaan tuoreita punaisia tomaatteja. Lopputulos oli joka tapauksessa mahtava. Punasipuli, balsamiviinietikka ja chili toivat mukavasti potkua keittoon, jota taas pehmensi ranskankerma. Kannattaa kokeilla!

Ainekset (3 annosta):
  • 860 g punaisia tomaatteja
  • 1 punainen chili
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen sipuli
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
  • kourallinen tuoretta basilikaa
  • ranskankermaa
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • pippuria
Valmistusohje:
  1. Esilämmitä uuni 220-asteiseksi. Laita paistinpannu liedelle lämpenemään pienellä lämmöllä.
  2. Leikkaa tomaatit neljään osaan ja laita uunivuokaan. Pirskota pälle oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Halkaise chili ja poista siemenet, ja lisää vuokaan. Murskaa valkosipulit ja lisää niin ikään vuokaan. Sekoita kaikki ainekset nopeasti ja laita uuniin ylätasolle 12-15 minuutiksi.
  3. Kuori ja pilko sipuli. Lisää paistinpannulle. Lisää oliiviöljyä ja suolaa. Nosta lämpö keskitasolle ja jätä sipulit pehmenemään hämmentäen välillä. Lisää balsamiviinietikka kunhan sipulit ovat pehmenneet. Anna haihtua.
  4. Ota tomaatit uunista ja kaada tomaatit nesteineen paistinpannulle. Sekoittele ja anna olla pari minuuttia pannulla.
  5. Kaada keitto tehosekoittimeen ja lisää basilika. Sekoita nopeasti ja kaada keitto tarjoiluastiaan. Mausta ja koristele laittamalla pari ruokalusikallista ranskankermaa ja basilikan lehtiä keiton päälle. Tarjoile tuoreen patongin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...