sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Helsinki Beer Festival 2011

Viikonloppuna järjestettiin neljännentoista kerran Helsinki Beer Festival Kaapelitehtaalla. Itse käväisin tapahtumassa lauantaina keskittyen maistelemaan lähinnä suomalaisten pienpanimoiden tuotteita. Tapahtumassa hanaoluita sai kahden ja neljän desin annoksina ja hinnat olivat yleisesti noin 3-4 euroa ja 6-8 euroa. Suurin osa panimoista möi puolikasta annosta myös puolikkaalla hinnalla, mutta esimerkiksi Teerenpeli oli päättänyt rahastaa suhteellisesti enemmän pienemmästä annoksesta, joka on mielestäni moraalisesti hieman epäilyttävää. Tuontioluita oli tarjolla lähinnä pulloina, ja näiden hinnat vaihtelivat todella paljon. Yleisesti hintataso oli mielestäni turhan korkealla, sillä tapahtuman voisi nähdä myös oivallisena markkinointitapahtumana. Mielestäni tällaiseen tapahtumaan sopisi hyvin yhtenäinen hinnoittelu eli esimerkiksi kahden desin annos maksaisi kolme euroa ja neljän desin kuusi euroa.

Mutta itse asiaan eli oluisiin. Iltapäivän/illan aikana tuli maistettua yhteensä 11 eri olutta eli seuraavia hanaoluita:
  • Keystone Bitter & Twisted Ale 3,8 %
  • Panimoravintola Beer Hunter's: Mufloni Single Hop Simcoe 3,5 %
  • Keuda, Keski-Uudenmaan ammattiopisto: Vehnäinen Sarvi 5,7 %
  • Nokian Panimo: Keisari HBW 5,4 %
  • Vakka-Suomen Panimo: Prykmestar Hunajabock 6,6%
  • Malmgårdin Panimo: Malmgård Dinkel 4,5 %
  • Lammin Sahti: Lammin Sahti 7,5 %
  • Laitilan Wirvoitusjuomatehdas: Kievari Portteri 6,5 %
  • Suomenlinnan Panimo: Piper Wit 4,7 %
  • Teerenpelin Panimo & Tislaamo: Hippaheikki T.E.S.B 4,7 %
  • Saimaan Juomatehdas: Marsalkka Pale Ale 5,2 %
Joukkoon ei mahtunut yhtään todellista täysosumaa, mutta kaikki olivat kuitenkin laadukkaasti tehtyjä ja hyviä oluita. Päivä käynnistyi skottilaisella vaalealla alella, jonka jälkeen pysyttelin ainoastaan suomalaisissa oluissa. Ratkaisu ei johtunut skottioluen huonoudesta, sillä se oli todella hyvä, raikas ja hedelmäinen ale. Beer Hunter'sin oluita olisi voinut juoda enemmänkin, sillä panimo tyhjensi tämänvuotisen palkintopöydän. Yhdestä humalalajista tehty bitter valittiin koko festareiden parhaaksi olueksi eikä syyttä. Oluessa oli mahtavasti makua alkoholimäärältään noin miedoksi olueksi.

Muista oluista mieleen jäivät erityisesti Nokian Panimon festariolut, joka yllätti positiivisesti makealla, mausteisella ja tasapainoisella kokonaisuudella. Myös Vakka-Suomen Panimon Hunajabock oli nimensä mukaisesti todella hunajainen niin tuoksultaan kuin maultaan. Maku ei tuntunut onneksi lainkaan keinotekoiselta vaan aidolta. Laitilan Portteri oli genressään hyvä, maultaan kahvinen, paahteinen ja lakritsinen. Myös belgialaistyylinen Suomenlinnan Piper Wit oli hyvä ja tasapainoinen olut. Viimeisenä maistettu ja mukavasti humaloitu Saimaan Juomatehtaan IPA olikin sitten milteinpä parasta mitä festareilla tuli maistettua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...