lauantai 23. huhtikuuta 2011

Paistettua kuhaa ja maalaisperunoita sinappikastikkeessa

Kalaa tulee syötyä turhan harvoin, mutta tässä on esimerkki helposta ja nopeasta kalaruoasta. Paistettu kuha on sen verran hyvää jo itsessään, että sen rinnalle kaipaa vain hyvän kastikkeen ja vaikkapa maalaisperunat sekä lasin viiniä.

Aterian kanssa ruokajuomana oli jo aiemmin testattua vuoden 2008 uusiseelantilaista Montana Gisborne Chardonnayta. Aiemmin viiniä juotiin lipstikka-sienipastan kanssa, jonka kanssa se toimi erittäin hyvin. Nyt vuorossa oli vähän ongelmallisempi yhdistelmä sinappipohjaisesta kylmästä kastikkeesta ja yrttisistä perunoista johtuen. Aiemmasta kokemuksesta viisastuneena viini nautittiin hieman tavallista lämpimämpänä eli noin 14-asteisena. Jääkaappiviileänä sen maku on nimittäin hieman yksioikoisempi. Happoja viinissä on aika lailla, ja maku on yleisesti ottaen raikas, puhdas, mineraalinen ja hedelmäinen. Viini sopi myös omaan makuun kuhalle ja alle 11 euroa maksavana tämä vaikuttaa olevan hinta-laatusuhteeltaan hyvä ja monipuolinen viini.


Paistettu kuha ja sinappikastike
Ainekset:
  • 600 g kuhafileetä
  • tilliä
  • rypsiöljyä
  • voita
  • suolaa
  • pippuria
  • 2 dl ranskankermaa
  • 2 rkl dijoninsinappia
  • kourallinen suolakurkkuja
Valmistusohje:
  1. Sekoita silputut suolakurkut sinapin ja ranskankerman kanssa. Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.
  2. Mausta kuha kevyesti suolalla ennen paistamista voi-öljyseoksessa. Mausta jälkikäteen jauhetulla mustapippurilla ja koristele silputulla tillillä.
Maalaisperunat

Ainekset:
  • 1,5 kg rosamundaperunoita
  • rosmariinia
  • timjamia
  • oliiviöljyä
Valmistusohje:
  1. Viipaloi perunat pitkittäin ja asettele uunipellille.
  2. Sekoita yrtit oliiviöljyyn ja voitele perunat kauttaaltaan.
  3. Paista 200-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia/kunnes perunat ovat kypsiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...