maanantai 2. huhtikuuta 2012

Tattirisotto

Risotto on ehdottomasti eräs suosikkiruoistani, jota tulee tehtyä siihen nähden hieman liian harvoin. Tällä kertaa tein risoton yksinkertaisesti punaviiniin ja kasvisliemeen. Tämä risotto on tehty siis kuta kuinkin samalla pohjareseptillä kuin aiempi punaviinirisotto, mutta nyt lisäsin sekaan myös reilun kourallisen paistettuja tatteja. Punaviini sopii yllättävän monenlaisen ruoan pohjaksi eikä tatit tehneet poikkeusta tähän sääntöön. Kannattaa ehdottomasti testata!

Ainekset (noin 2 annosta):
  • 2 dl arborioriisiä
  • 1 dl tatteja
  • 2 salottisipulia
  • oliiviöljyä+voita
  • 2 dl punaviiniä
  • noin 5-6 dl kasvislientä
  • 1/2 dl parmesaania
  • 30 g voita
  • basilikaa
  • suolaa
  • valkopippuria
Valmistusohje:
  1. Kuori ja hienonna salottisipulit. Kuullota sipuleita voi-öljyseoksessa hetki ja lisää sitten kattilaan riisi. Kuullota myös riisiä hetki.
  2. Lisää viini ja anna kiehua kunnes viini on imeytynyt riisiin. Lisää sitten kasvisliemi vähän kerrallaan ja keitä riisiä kunnes se on melkein kypsää eli noin 18 minuuttia. Riisin tulee olla kosteaa ja irtonaista mutta kuitenkin kiinteää.
  3. Paista odotellessa sienet toisessa pannussa voi-öljyseoksessa.
  4. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita vielä risoton sekaan parmesaani, voi ja tatit.
  5. Tarjoa heti silputulla basilikalla ja raastetulla parmesaanilla koristeltuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...