tiistai 17. huhtikuuta 2012

Olutarvio: Brooklyn Lager

Olutarviot palaavat blogiin pienen tauon jälkeen maaliskuun lopussa Alkon valikoimaan palanneen Brooklynin laatupanimon wieniläistyylisen lagerin voimin.

Olut on ulkonäöltään varsin komea. Kirkas, vaalean kuparinen väri yhdistyy kevyen kuohkeaan vaahtoon, joka jättää jälkeensä vielä riittävän pitkäkestoinen valkoisen pitsikerroksen. Tuoksussa huomio kiinnittyy ensimmäisenä raikkaaseen hedelmäisyyteen, jossa erityisesti sitrushedelmät tuovat raikkautta tasapainoiseen ja genressään varsin onnistuneeseen kokonaisuteen. Täydennystä tuovat karamellimaisen makeat muttei liian imelät ja hennosti kukkaiset maltaat. Oluen valmistuksessa on käytetty Hallertauer Mittelfrueh-, Vanguard- ja Cascade-humalia, joista jälkimmäinen on itselle tutuin ja tuo olueen juuri sitruksen aromeita. Tuoksusta voi aistia myös kevyesti mäntyä ja havua. Tuoksu on myös aavistuksen voinen.

Maku on puolestaan aluksi vielä tuoksua selvästi sitruksisempi. Katkeroita löytyy noin 30 EBU:a eli sopivasti tuodakseen itseäni miellyttävää katkeroa. Tarkemman tutustumisen jälkeen myös mausta löytyy juuri sopivasti karamellia tuomaan tasapainoa kuivakan hedelmäisen humaloinnin rinnalle. Oluen keskitäyteläinen suutuntuma on todella pehmeä ja maltillisen hapokas. Maku muuttuu loppua kohden valitettavasti hieman muttei häiritsevän vetiseksi ja samalla karamellimainen maltaisuus nousee paremmin esiin.

Brooklyn Lager on todella laadukas ja tasapainoinen olut, jota sopii nautittavaksi sellaisenaan piristävänä janojuomana tai ruoan kanssa. Olettaisin sen sopivan hyvin esimerkiksi burgerin, pizzan, grilliruoan ja miksei myös mausteisen aasialaisen ruoan kaveriksi. Ehdottomasti testaamisen arvoinen olut!

Brooklyn Lager:
Panimo: Brooklyn, Yhdysvallat
Tyyli: Wieniläistyylinen lager, 5,2 %
Hinta: 2,95 euroa / 0,355 litraa / Alko

Pisteet:
Tuoksu 8/10 + Ulkonäkö 4/5 + Maku 7/10 + Suutuntuma 3/5 + Yleisvaikutelma 14/20 = Yhteensä 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...