lauantai 13. lokakuuta 2012

Olutarvio: Stadin Lager

Makoisaa Suomalaisen Oluen Päivää, sillä tänään 13.10.2012 sellaista nimittäin vietetään. Juhlapäivän kunniaksi onkin syytä kaataa kotimasta olutta lasiin eli vuorossa on Stadin Lagerin tarkastelu.

Stadin Lager näyttää lasissa lupaavalta. Kaadon jälkeen lasin pinnalle muodostuu reilu, kuohkea ja pitkäkestoinen vaahto, joka viimeistelee ja kruunaa klassisen kullankeltaisen lagerin. Tuoksu on todella raikas, pihkainen, sitrushedelmäinen, ruohoinen ja makean maltainen. Lyhyesti sanottuna siis äärimmäisen onnistunut, tasapainoinen ja hurmaava.

Maussa huomio kiinnittyy ensimmäisenä mukavaan katkerohumalointiin, jossa on niin ruohoa, mallasta, hedelmäisyyttä kuin havumetsää. Maku on täyteläinen maitokauppavahvuiseen alkoholipitoisuuteen nähden joskin useamman hörpyn jälkeen oluen runko paljastuu hieman ohueksi. Mausta löytyy myös kivasti hunajaista makeutta. Keskitäyteläinen suutuntuma on sopivan hapokas ja helposti juotava.

Stadin Lager on onnistunut vaalea lager, jonka nauttiminen Suomalaisen Oluen Päivänä sopii kuin nenä päähän. Se on myös havainnollistava esimerkki siitä että Suomesta löytyy myös hienoja ja omaperäisiä lagereita bulkkiteollisuuden ulkopuolelta. Suosittelen maistamaan!


Stadin Lager:
Panimo: Stadin Panimo, Suomi
Tyyli: Vaalea lager, 4,5 %
Hinta: noin 4,00-4,60 euroa / 0,33 litraa / maitokaupat

Pisteet:
Tuoksu 8/10 + Ulkonäkö 4/5 + Maku 7/10 + Suutuntuma 3/5 + Yleisvaikutelma 13/20 = Yhteensä 35/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...