perjantai 26. lokakuuta 2012

Parsaa ja katkarapuja thaityyliin

Parsa ja katkarapu sopivat hyvin myös thaihenkiseen wokkiin. Nopeasti valmistuvassa ruoassa yhdistyvät makeus, tulisuus ja suolaisuus. Voit halutessasi lisätä sekaan myös esimerkiksi sitruunaruohoa ja/tai kevätsipulia. Ruoan kanssa voit tarjota riisin sijasta myös nuudeleita. Tulisuutta voi säädellä chilillä, mutta kannattaa olla maltillinen jottei parsan ja katkaravun maut jää liiallisen tulisuuden alle. Terveellistä ja hyvää, kannattaa testata!

Ainekset:
  • neutraalia öljyä paistamiseen
  • 1 cm palanen tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 5 kaffirlimetin lehteä
  • 5 rkl kalakastiketta
  • 2 rkl ruokosokeria
  • 180 g (isoja) katkarapuja
  • 2 sipulia kuorittuna ja isohkoiksi viipaleiksi pilkottuna
  • 1 punainen chili hienonnettuna
  • 3 valkosipulinkynttä kuorittuna ja hienonnettuna
  • 450 g parsaa halkaistuna pitkittäin noin 5 cm palasiksi (leikkaa kova kantaosa pois)
  • korianterinlehtiä
Lisäksi
  • höyrytettyä thairiisiä
Valmistusohje:
  1. Sekoita keskenään inkivääri, kaffirlimetin lehdet, kalakastike ja sokeri. Laita sivuun odottamaan.
  2. Paista katkarapuja kovalla lämmöllä öljyssä wokkikattilassa parin minuutin ajan. Nosta katkaravut pannulta pois odottamaan.
  3. Lisää pannulle sipulit ja chili. Paista pari minuuttia eli kunnes sipuli on pehmentynyt.
  4. Lisää pannulle sivuun nostetut katkaravut ja parsa ja wokkaa minuutin verran.
  5. Kaada sekaan kastike ja wokkaa kunnes kastike on muuttunut hieman tahmeaksi.
  6. Viimeistele korianterinlehdillä ja tarjoa välittömästi riisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...