lauantai 26. helmikuuta 2011

Chorizo-pekoni-pappardelle ja appelsiinirahka

Perjantai-illan pääruokana oli italialais/espanjalaishenkistä pastaa ja jälkiruokana perinteistä appelsiinirahkaa. Pastan alkuperäisresepti on Sally Mansfieldin Pastaruoat-kirjasta pienin muokkauksin tehtynä. Nopeasti valmistuva ja yksinkertaisista aineksista tehty pasta oli erinomaista eikä jälkiruoankaan suhteen ollut valittamista. Annoskoko jälkimmäisessä oli "reiluhko" eli kaksi henkilöä pääsee nauttimaan tästä useamman päivän ajan. Pastan kanssa oli vielä hieman vihreää salaattia, joka koostui perinteiseen tyyliin salatinlehdistä, tomaatista, kurkusta ja basilikasta maustettuna Provencen yrteillä ja päälle laitettiin loraus siiderivinaigrettea.

Ruokajuomana oli Alkon uutuusviini Ca' Grande Sangiovese Superiore, joka lähtee mukaan 9,61 eurolla. Sangiovesen perinteisistä toscanalaisrypäleistä tehty viini tuotetaan bolognalaisen pikkukylän rinteillä ja kaunis punainen väri ja houkutteleva kirsikkainen tuoksu saivat jatkokseen pehmeitä tanniineja sekä hieman mausteita ja yrttejä. Hinta-laatusuhteeltaan mainio ja yllättävän monipuolinen viini sopi erittäin hyvin yhteen melko voimakasmakuisen pastaruoan kanssa.
Tarjoilut


Chorizo-pekoni-pappardelle
Ainekset (noin 4 annosta):
  • Oliiviöljyä maun mukaan 
  • 1 sipuli
  • 125 g chorizo-makkaraa
  • 375 g pappardelle-pastaa
  • 125 g pekoniviipaleita
  • 1 purkki kuorittuja tomaatteja
  • vajaa kourallinen tuoretta korianteria
  • suolaa
  • mustapippuria
  • koristeeksi muutama korianterinlehti
Valmistusohje:
  1. Paista pekoniviipalet rapeiksi ja nosta lautaselle valumaan talouspaperin päälle.
  2. Pilko sipuli renkaiksi ja kuullota paistinpannulla oliiviöljyssä, älä ruskista. Viipaloi makkara ja lisää sekaan. Paista sekoitellen viitisen minuuttia.
  3. Pilko tomaatit isoiksi palasiksi. Lisää tomaatit kastikkeineen ja silputtu korianteri paistinpannulle ja jätä hautumaan pienellä lämmöllä pastan keittämisen ajaksi.
  4. Keitä pasta ohjeen mukaan reilusti suolatussa runsaassa vedessä. Älä ylikeitä.
  5. Lisää pekoni kastikkeeseen hieman ennen pastan valmistumista.
  6. Valuta pasta, lisää halutessasi joukkoon hieman oliiviöljyä ja yhdistä kastikkeeseen. Sekoita hyvin.
  7. Tarjoile korianterinlehdillä koristeltuna tuoreen patongin ja punaviinin kera.
Appelsiinirahka
Ainekset (noin 8 annosta):
  • 3 dl pitkäjyväistä riisiä 
  • 2 dl kuohukermaa
  • 5 appelsiinia
  • 500 g maustamatonta maitorahkaa
  • 2 rkl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • koristeeksi aurinkoströsseliä
Valmistusohje:
  1. Keitä riisi ohjeen mukaan, älä lisää suolaa. Valuta kylmän veden alla.
  2. Vatkaa kuohukerma kuohkeaksi.
  3. Kuori ja paloittele appelsiinit.
  4. Sekoita riisi, appelsiinit, sokeri, maitorahka ja appelsiinit.
  5. Tarjoile aurinkoströsselillä koristeltuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...