Ainekset (2-3 annosta):
- 400 g kuhafileitä
- suolaa
- mustapippuria
- oliiviöljyä
- voita
- 1/2 dl hapokasta valkoviiniä
- kuivahtanutta patonkia/maalaisleipää yms.
Pesto:
- 1 ruukku basilikaa
- 1 solovalkosipuli
- 50 g parmesaania
- 1/2 dl oliiviöljyä
Lisäksi:
- 400 g perunoita
- 1 dl maitoa
- oliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria
- 1 fenkoli
- 1 sitruuna
- 5 timjaminoksaa
Valmistusohje:
- Esilämmitä uuni 200-asteiseksi ja laita vesi kiehumaan isossa kattilassa.
- Ota kuha huoneenlämpöön ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.
- Halkaise fenkolit ja sitruuna pituussuunnassa.
- Laita kiehuvaan veteen fenkoli, sitruuna, suolaa ja timjaminoksat. Keitä fenkoleita 10 minuuttia.
- Valmista sillä aikaa pesto. Hienonna valkosipuli karkeasti ja revi basilikan lehdet irti ruukusta. Laita basilika, valkosipuli ja raastettu parmesaani yleiskoneeseen ja hienonna. Kaada sitten oliiviöljy nauhana sekaan yleiskoneen ollessa käynnissä.
- Voitele kaksi uunivuokaa voilla ja/tai oliiviöljyllä. Laita toiseen kuhafileet ja levitä valmis pesto fileiden päälle. Hienonna vielä kuivahtanutta patonkia ja levitä palat peston päälle. Pirskota lisäksi valkoviiniä koko annoksen päälle. Laita toiseen uunivuokaan fenkolit ja pirskota päälle oliiviöljyä.
- Keitä perunat kypsäksi samassa keitinvedessä kuin fenkoli.
- Laita kuhafileet uuniin ja paista noin 15-20 minuutia. Lisää fenkoli uuniin noin 10 minuuttia ennen kuhan valmistumista.
- Tee valmiiksi perunamuussi soseuttamalla perunat survimella ja kaatamalla sekaan kuumennettu maito. Mausta suolalla. Lorauta halutessasi sekaan vielä oliiviöljyä.
- Kokoa annokset ja rouhi päälle vielä makusi mukaan mustapippuria. Nauti hapokkaan ja aromaattisen valkoviinin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti