maanantai 2. tammikuuta 2012

Katkarapu-avokadosalaatti

Illan toinen kylmä ruoka oli minimalistinen katkarapu-avokadosalaatti. Tässä ruoassa tarkoituksena on marinoida maultaan melko mieto avokado sekä katkaravut voimakkaalla ponzu-kastikkeella. Käytännössä salaatti koostuu siis kahdesta raaka-aineesta, jotka muodostavat harmonisen kokonaisuuden. Käytin ponzu-kastikkeen tekoon ohjetta mainiosta Äijäruokaa-blogista, jota voi suositella japanilaisen ruoan ystäville.

Ainekset:
  • 70 g katkarapuja
  • 1 kypsä avokado
  • 1 tl wasabia
  • 5 rkl ponzu-kastiketta*
* Ponzu-kastike:
  • 2 rkl japanilaista soijakastiketta
  • 2 rkl sitruunan mehua
  • 1/2 rkl japanilaista riisietikkaa
  • 1 rkl sakea
Valmistusohje:
  1. Valmista ensin ponzu-kastike eli sekoita kaikki ainesosat keskenään.
  2. Jos käytät pakastettuja katkarapuja, niin sulata katkaravut lautasella huoneenlämmössä viileiksi. Valuta/purista pois ylimääräinen vesi ja kaada katkarapujen sekaan noin puolet ponzu-kastikkeesta. Sekoita ja anna marinoitua sillä aikaa, kun leikkaat kuoritun avokadon sopiviksi suupaloiksi.
  3. Lisää avokadon palat ja loppu ponzu samaan astiaan katkarapujen kanssa. Sekoita ainesosat keskenään ja aseta lautaselle. Nauti heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...