torstai 28. helmikuuta 2013

Lohi-kesäkurpitsakakut ja avokadokastike

Suomalaisten suosikkiruokaa on paistettu kala, mutta kalasta saa tehtyä montaa muutakin hyvää ruokaa. Vaihtelu virkistää, joten Jupen keittiössä oli testausvuorossa lohi-kesäkurpitsakakut avokadokastikkeen kera. Ruoan kaverina voi tarjoilla jotakin muutakin omaa suosikkilisuketta kuten riisiä, mutta meidän perheessä nämä maistuivat hyvin ihan tällaisenaan kevyenä lounaana/brunssina yhdessä vihreän salaatin ja simppelin salaatinkastikkeen kanssa.

Kakut ovat todella helppo tehdä ja valmistuvat noin puolessa tunnissa uunin lämmössä. Hyvää, nopeaa ja terveellistä, joten ei muuta kuin testaamaan!

Ainekset:
  • 300 g lohta
  • 1/2 kesäkurpitsa
  • 1/2 dl kuivunutta leipää
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl maitoa
  • 2 tl curryjauhetta
Kastike:
  • 1 avokado
  • 1/2 dl turkkilaista jogurttia
  • 1 sitruunan mehu
  • suolaa
  • (wasabia)
Valmistusohje:
  1. Pilko lohi pieneksi paloiksi. Purista kesäkurpitsasta kostea sisus pois ja pilko pieneksi paloiksi. Sekoita kesäkurpitsa, lohi, maito, leivänpalat, kanamunat ja curryjauhe huolellisesti kulhossa. Lusikoi seos sopivankokoisiin paistovuokiin. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia.
  2. Tee odotellessa kastike eli sekoita esim. yleiskoneessa avokado, jogurtti, sitruunan mehu ja suola massaksi. Voit halutessasi lisätä sekaan vielä aavistuksen wasabia.
  3. Nauti lohipullat  avokadokastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...