keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Bataatti-jauhelihalaatikko

Valion nettisivuilta löytyneen reseptin mukaan valmistettu bataatti-jauhelihalaatikko oli varsin piristävää vaihtelua yleensä perunoista tehtyyn laatikkoruokaan. Pidän itse paljon makeasta ja yllättävän monikäyttöisestä bataatista, josta saa loihdittua helposti ruokaa niin alkuruoista jälkiruokaan ja kaikkea siltä väliltä. Nyt lopputuloksena oli konstailematonta arjen kotiruokaa, joka pitäisi maistua koko perheelle.

Ainekset:
  • 400 g naudan jauhelihaa
  • 1 iso sipuli
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 1/2 isoa bataattia
  • 150 g emmentalia
  • 4 dl maitoa
  • 3 kananmunaa
Valmistusohje:
  1. Paista jauheliha ja hienonnettu sipuli oliiviöljyssä pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Kuori bataatit ja leikkaa pienehköiksi suikaleiksi. Laita tilavaan, laakeaan uunivuokaan jauheliha-sipuliseos, bataattisuikaleet ja puolet juustoraasteesta. Sekoita ainekset tasaisesti. Vatkaa munat ja maito keskenään. Mausta suolalla. Kaada munamaito vuokaan. Ripottele loppu juustoraaste pinnalle.
  3. Kypsennä 200 asteessa noin tunnin verran eli kunnes bataatit ovat kypsiä. Painele ruokaa välillä pastalla, jotta pinta ei kuivu. Tarjoa salaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...