Kasvispitsa |
Kinkkupitsa |
- 3 dl puolikorkeita vehnäjauhoja
- 4 1/2 dl durum-vehnäjauhoja
- suolaa
- 3 dl kädenlämpöistä vettä
- 3 tl sokeria
- 7 g kuivahiivaa
Ainekset, kasvispitsa:
- herkkusieniä
- tomaattia
- paprikaa
- aurinkokuivattuja tomaatteja
- parmesaania
Ainekset, kinkkupitsa:
- parmankinkkua
- italialaista meetvurstia
- herkkusieniä
- tomaattia
- paprikaa
- aurinkokuivattuja tomaatteja
- parmesaania ja pecorino-juustoa
Valmistusohje:
- Tee ensin pitsataikina. Mittaa jauhot ja suola isoon astiaan ja tee keskelle kuoppa. Sekoita hiiva ja vesi erillisessä astiassa ja kaada kuoppaan. Ala pyörittämään taikinaa keskeltä sivulle. Siirrä taikina leivonta-alustalle ja pyöritä käsin kunnes taikina on pyöreä ja kimmoisa. Anna nousta noin vartin verran pyyhkeen alla. Esilämmitä uuni 250-asteiseksi.
- Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse noin 5 millin paksuiseksi. Nosta taikinat uuniritilälle folion päälle. Levitä tomaattikastike tasaisesti taikinan päälle. Lisää haluamasi täytteet. Paista uunissa 10 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti