maanantai 2. heinäkuuta 2012

Olutarvio: Britt Blanche

Tutustuminen ranskalaisoluisiin jatkuu tällä kertaa Brasserie de Bretagnen kuudella oluella, joista nyt vuorossa on ensimmäinen eli Britt Blanche. Vuonna 1998 perustetun panimon valikoimaan kuuluu nykyisin 12 olutta ja yksi siideri.

Britt Planche on kirkas ja väriltään kullankeltainen terästettynä niukulla ja lyhytkestoisella vaahdolla. Juoma näyttää kupliensa ja ulkomuotonsa puolesta enemmän appelsiinilimsalta, mutta onneksi tuoksu paljastaa kyseessä olevan ehtaa olutta. Tuoksu on raikkaahko, hieman maltainen, viljainen, ruohoinen ja aavistuksen yrttinen. Lisäksi siitä löytyy myös kivasti hedelmäisyyttä.

Maku on niin ikään raikas ja mausteinen, ja siitä huomaa tuoksua selvemmin korianterin ja appelsiininkuorten aromit. Hedelmäisyys muistuttaa lisäksi greipistä, ja onpa mukana myös aavistus hiivaa, ruohoa ja makeahkoa mallasta. Kevyt suutuntuma on reippaan hiilihapokas ja hedelmäinen. Maku muuttuu lopussa vielä astetta pirteämmäksi ja happamaksi. Kokonaisuus on varsin tyydyttävä joskin tavanomainen. Britt Blanche on loistava kesähelteiden janojuoma.Britt Blanche:
Panimo: Brasserie de Bretagne, Ranska
Tyyli: Witbier, 4,8 %

Pisteet:
Tuoksu 5/10 + Ulkonäkö 2/5 + Maku 6/10 + Suutuntuma 2/5 + Yleisvaikutelma 12/20 = Yhteensä 27/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...