perjantai 6. heinäkuuta 2012

Olutarvio: Dremmwell Blonde Bio

Brasserie de Bretagne -panimon olutsarja jatkuu arviolla Blonde Bio -oluesta. Aiemmin blogissa on arvioitu saman panimon Sant Erwnn, Britt Blanche ja Britt Rousse.

Bretagnelaispanimon luomuolut on tyylikkään samea ja väriltään kullankeltainen. Tässäkään ei synny käytännössä lainkaan vaahtoa lasiin kaadettaessa, jonka alan epäillä olevan jonkun sortin ominaispiirre ranskalaisissa oluissa... Visuaalisesti tätä pientä miinusta huomioimatta kyseessä on kuitenkin varsin tyylikäs olut.

Tuoksu on todella mieto eikä siitä saa oikein otetta. Todella tarkan nuuskimisen jälkeen lasista avautuu hentoinen viljainen tuoksu. Lisäksi tuoksu on aavistuksen verran makean maltainen. Joka tapauksessa kokonaisuus on hyvin mitäänsanomaton. Toisaalta tuoksu on puhdas.

Maku yllättää valjun tuoksun jälkeen olemalla aluksi mukavan hapan ja raikkaan hedelmäinen. Humalointi on hieman puumaista ja ruohomaista. Maku muuttuu hiljalleen makeahkosta katkeroisemmaksi. Suuntuntuma on keskitäyteläinen ja pehmeähkö raikastavia hiilihappoja unohtamatta. Jälkimaku kestää melko pitkään ja on mukavan katkeroinen.

Alun eli tuoksun tuoman pettymyksen jälkeen Dremmwell Blonde Bio paljastuu oikein mukavaksi ja raikkaaksi kesäolueksi. Ehdottomasti maistelemisen arvoinen olut.

Dremmwel Blonde Bio:
Panimo: Brasserie de Bretagne, Ranska
Tyyli: Bière de garde, 5,0 %

Pisteet:
Tuoksu 3/10 + Ulkonäkö 3/5 + Maku 6/10 + Suutuntuma 3/5 + Yleisvaikutelma 13/20 = Yhteensä 28/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...